TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 8. 2010,
16.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 27. 8. 2010, 16.55

8 let

Kitajci se zanimajo za možnosti investiranja v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Javno agencijo RS za podjetništvo in tuje investicije (Japti) je v četrtek obiskala gospodarska delegacija iz največjega mesta jugozahodne Kitajske Chongqinga.

Delegacija predstavnikov China Development Bank in podjetja Chongqing Transportation Tourism Investment Group se je zanimala za možnosti investiranja v Sloveniji.

Kot so sporočili iz Japtija, sta predstavnike delegacije sprejela direktor Japtija Igor Plestenjak in vodja oddelka za internacionalizacijo, tuje neposredne investicije in predstavništva slovenskega gospodarstva v tujini Zoran Stamatovski, srečanja pa se je udeležil tudi predstavnik kitajskega veleposlaništva v Ljubljani.

Plestenjak in Stamatovski sta Kitajcem orisala slovensko poslovno okolje ter slovensko politiko spodbujanja investicij ter predstavila možnosti vlaganja v zanimive projekte na področju infrastrukture, turizma ter logistike. Predstavniki kitajske delegacije so tudi sami predstavili svoje želje in ambicije za sodelovanje.

Banka že ima svojega predstavnika v Ljubljani

Član kitajske delegacije je bil tudi podpredsednik ene največjih kitajskih bank China Development Bank Hao Yao Hui, ki je poudaril velike možnosti sodelovanja. Banka ima tudi svojega predstavnika v Ljubljani, s katerim so se na Japtiju dogovorili za nove sestanke in konkretno predstavitev projektov za možnost investiranja.

Interes za vlaganje so izrazili tudi predstavniki podjetja Chongqing Transportation Tourism Investment Group, ki se ukvarja z gradbeništvom, projektnimi investicijami, financiranjem in upravljanjem projektov, predvsem na področju transporta in turizma. Podjetje trenutno gradi 5.000 kilometrov avtocest in izvaja enega največjih turističnih projektov nasploh v zgodovini Kitajske v okolici tega mesta, sicer pa je tudi lastnik desetih hotelov s petimi zvezdicami, opremlja luksuzne ladje itd. Kapital podjetja znaša štiri milijarde evrov.

Ne spreglejte