TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2010,
9.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 12. 2. 2010, 9.33

8 let

Lendavčana Pomurec in Pomurka leta 2009

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Laskavi naziv Pomurke in Pomurca leta 2009 sta prejela sociologinja Julija Sardelič in župan Lendave Anton Balažek. Na prireditvi so predstavili tudi prenovljeni Vestnik.

Sinočnja podelitev nagrad in priznanj, ne samo Pomurki in Pomurcu leta, temveč tudi vsem tistim, ki so bili izbranci ljudstva skozi vso minulo leto po posameznih mesecih, pa ni bil edini razlog, da se je pisana druščina povabljenih gostov iz celotne pokrajine ob Muri in tudi drugih krajev v Sloveniji zbrala v Hotelu Radin v Radencih. Svojo novo podobo je predstavil tudi Vestnik. Tednik, ki izhaja neprekinjeno že šest desetletij in je najbolj bran regionalni časopis v Sloveniji. V časih, ki tiskanim medijem niso naklonjeni, je ustvarjalcem Vestnika uspelo naklado celo povišati.

Izbirali so tudi zmagovalce posamičnih mesecev

Po krajšem kulturno - zabavnem programu, ki ga je suvereno vodil Boštjan Rous, z nastopi tolkalistov beltinske glasbene šole, svetovnih prvakov v breakdance-u plesne šole Zeko in priljubljene Lange. Sta direktor Podjetja za informiranje Dejan Fujs in direktorica partnerskega podjetja Murski val Irma Benko na oder povabila vse Pomurke in Pomurce, ki so jih poslušalci Radia Murski val in bralci Vestnika ter tisti, ki so glasovali preko SMS sporočil, izbirali in izbrali vsak mesec posebej skozi vso minulo leto. Temu je sledila svečana podelitev dvema, ki sta z glasovanjem pred zaključkom leta prislužila največ simpatij med poslušalci in bralci prej omenjenih medijev.

Letos sta to postala Anton Balažek, župan občine Lendava in Julija Sardelić, sociologinja kulture prav tako iz Lendave. Balažeka je v minulem letu predvsem odlikovalo odlično delo znotraj občine, kakor tudi sposobnost družbenega in političnega povezovanja v celotni pomurski regiji ter kot »borca« za pomurski vodovodni sistem. Julijo Sardelić pa so si ljudje najbolj zapomnili po njenem neumornem delu z Romi v naselju Kamenci iz občine Črenšovci in po njenem nespornem potencialu v znanosti družboslovnih ved. Sardelićeva je ob prejemu nagrade povedala, da so zanjo s tem Pomurci oziroma Pomurke leta 2009 prav njena »razširjena družina« Romi iz Kamenec.

Zvedza večera tudi prenovljeni Vestnik

Zvezda večera pa je bil tudi prenovljen Vestnik. Tednik, ki izhaja že enainšestdeset let in v nasprotju z mnogimi tiskanimi mediji ne izgublja bralcev temveč jih celo povečuje. Novo podobo Vestnika je oblikoval priznani oblikovalec, tudi Prešernov nagrajenec, Ranko Novak. S prenovo pa Vestnik začenja novo poglavje v svoji bogati zgodovini.

Po besedah odgovornega urednika Bojana Budje morda komu s prve prenovljen časopis – tednik ne bo všeč, saj smo ljudje po duši tradicionalisti, a ga ne skrbi preveč, saj hkrati ve, da se bodo ljudje navadili tudi na novo preobleko. V to pa vsekakor ne gre dvomiti, saj vsebine v najbolj branem slovenskem regionalnem časopisu tako postajajo preglednejše in privlačnejše za branje.

Ne spreglejte