Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 10. 2011,
18.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 10. 2011, 18.01

8 let

Alarm v pravem trenutku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Budućnost in Valcea sta edini od 12 udeleženk evropske lige prvakinj, ki na premor odhajata s stoodstotnim izkupičkom. Pri edinem slovenskem predstavniku se je pokazala kopica pomanjkljivosti.

Slovenske predstavnice v elitnem evropskem tekmovanju so z zmago v drugem krogu navdušile, potem pa za sila slabo sliko poskrbele ob gostovanju na Norveškem (poraz z 12 zadetki). Vidi se, da se ekipa Toneta Tislja v začetni fazi močno lovi. Prvi strokovnjak na klopi Krima Mercatorja sicer poudarja, da sledijo trendu zmagovitih klubov, ki slonijo na obrambi, a že tako površnemu poznavalcu je jasno, da brez zadetkov zmag ne bo.

Obramba je nedvomno boljša stran Krimove "tujske legije", na drugi strani pa na nobeni od prvih treh tekem nismo videli pretirane povezanosti in inovativnosti v napadu. Zapletov je bilo tako proti Podravki, Viborgu kot Larviku ogromno. Ni udarnih akcij, ni rešitev. Čeprav bi zmaga v Larviku štela dvojno, je morda za ljubljansko ekipo alarm prišel v pravem trenutku. Štiri točke po treh krogih ob dejstvu, da so dvakrat igrale na tujem, so spoštovanja vreden dosežek, a tako slab Krim, kot se je kazal na skandinavskem gostovanju, ne bo prišel daleč. Igra teče počasi, izkoriščanja krožne napadalke je malo, strelsko ekipo vleče le "bombarderka" Penezićeva (proti Larviku od 19 golov zabila devet, v treh krogih pa kar 24 od Krimovih skupnih 74!), ob dejstvu, da ima Tiselj na voljo še Mehlmannovo, Ačimovićevo, Šonovo … Pa še to, Krim spet ne more zmagovati, če vratarski del ne zbere najmanj 15 obramb.

Drugo pereče vprašanje, ki se poraja, je vloga Slovenk v slovenskem klubu. Le Tamara Mavsar in Alja Janković sta odigrali vidnejši vlogi, vse preostale igralke, po večini članice slovenske izbrane vrste, pa so na teren komajda stopile. Seveda je v Krimu vse usmerjeno v rezultat, kot nekoč, a brez slovenskega deleža bo ta vreden prav malo. Pa tudi to, kdo bo polnil sedeže v skorajda prazni dvorani Stožice, če ne navijači slovenskih igralk. Bodo Slovenci prihajali na tekme zaradi Hrvatic, Dank, Madžark? Težko verjetno. Z neigranjem slovenskega potenciala pa se kaj hitro spet lahko pojavi praznina v slovenskem rokometnem prostoru. Slovenski ženski rokomet pa se tako ali tako že leta in leta bori s pomanjkanjem, majhnostjo, neprepoznavnostjo in medijsko slabo pokritostjo.

Ne spreglejte