Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 8. 2012,
11.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 31. 8. 2012, 11.56

8 let

Argumenti naj bodo na 40 x 20

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Naj zmaga najboljši, to so besede večine pred vstopom v novo rokometno sezono. Ja, tako je. Naj se konec maja veseli tisti, ki bo na igrišču pokazal največ, gledalci pa naj uživajo v kakovostni borbi.

In to borbi posameznikovih spretnosti ter moštev na igrišču. Zadnja leta je slovenska rokometna scena močno burila duhove z obstranskim dogajanjem, ki nikakor ne spada na športno sceno. Resda so besedni dvoboji (beri: sploh med rivali za najvišja mesta) prisotni povsod po svetu, a na precej drugačni ravni, kot smo jih vajeni v Sloveniji. Še vedno so pač nekateri neotesanci brez manir in spoštovanja, tudi prek uradnih spletnih strani klubov (?!). Le upamo lahko, da bo tekmovalno leto 2012/2013 postreglo s čim manj tovrstnimi izpadi, a čim več kakovostnimi predstavami. Vendarle je čar prav tisto, kar se dogaja na prostoru v velikosti 40 x 20 metrov. In če je soditi po novostih v slovenskih ekipah, ki plešejo v elitnem rokometnem plesu, zna biti še kako pestro in napeto.

Dvanajsterica moštev bo naskakovala nov naslov slovenskega prvaka. Če je v pretekli sezoni veljajo, da med favorite spadajo tri ekipe, bi se moral temu boju letos priključiti Maribor. Slednji se je pred novo sezono najbolj okrepil, na papirju je videti močan konkurent trojici Gorenje-Celje-Koper. A saj veste, papir prenese marsikaj, igrišče pa precej manj. Na njem bo treba tako v rednem delu kot končnici pokazati vse znanje in spretnost, tako igralsko kot trenersko. A kot že mnogokrat bodo o prvaku odločale "manjše" tekme. Prav boj manjših rokometnih sredin bi znal biti še bolj zanimiv kot ponavadi, saj predsezonske opazke kažejo na izjemno izenačenost v boju za mesta od 5. do 12. Seveda bo za to tudi toliko bolj razburljiv lov na obstanek v ligi. Navkljub sila nenaklonjenim gospodarskim razmeram se rokometna srenja nadeja normalnega prvenstva. Da se le ne bi zgodili izstopi iz lige, propadi klubov sredi sezone. Vprašanje je, ali so imeli klubi dovolj samodiscipline, da niso ob sestavljanju moštev presegali svojih zmožnosti. Po vseh izkušnjah bi vendarle morali znati ravnati racionalno.

Čeravno je rokometno prvenstvo za moške bržkone najkakovostnejša liga v Sloveniji (daleč pred nogometom, košarko in odbojko), pa le stežka dobiva pozornost javnosti, tudi zaradi izjemne lobistične moči nekaterih drugih športov. O tem najbolj pričajo težave s prenosi tekem slovenske lige, za katere ni pravega interesa. Ne boste verjeli, a vprašanje je celo, če bo slovenska nacionalna televizija sposobna prenašati obračune v elitni ligi prvakov, kjer bo Slovenija imela celo tri predstavnike (dva moška in ženskega). Rokomet se bo tako moral, tako kot že nekaj časa, krčevito boriti za majhne kose pogače, na marketinškem in medijskem področju.

Vse pove dejstvo, da nedeljskega uvoda v sezono, superpokala med večnima rivaloma Gorenjem in Celjem, ne bo v televizijskem prenosu. Vsekakor nezaslišano, a tudi rokometni klubi bodo morali marsikaj narediti za prepoznavnost. Že pogled na 9 od 12 spletnih strani slovenskih prvoligašev sproži val zgražanja. Torej prvi korak čaka klube. Zavedanje. Sprememba. Korak naprej. Prepoznavnost. Večja tržna vrednost. Enkrat v prihodnosti?!

Ne spreglejte