Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
28. 10. 2012,
9.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 28. 10. 2012, 9.09

8 let

Dobili so veliko učnega gradiva

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kot prvi letos je v veliki meri izkoristil mladost in neizkušenost košarkarjev Olimpije grški Panathinaikos. Bila je igra mačke z mišjo. In iz takšnih porazov se lahko mladi veliko naučijo.

Po uvodni presenetljivi zmagi proti Cantuju je bilo nerealno pričakovati, da se bo niz uspehov Uniona Olimpije v evroligi nadaljeval tudi proti velikemu Fenerbahčeju ter v petek še proti Panathinaikosu. Če so proti Turkom Ljubljančani igrali še izvrstno (75:81), so dobili pravo učno uro košarke proti grškemu gigantu (67:85), ki je stisnil četo Saša Filipovskega v kot.

Olimpija se je odlično pripravila na orjaka Schortsanitisa, padla pa na drugem izpitu. Pustila je, da so se razigrali tudi tisti košarkarji, ki sicer niso strelsko tako učinkoviti. Jasno je, da je to posledica mladosti in šibkosti. Panathinaikos je kot svoje orožje uporabil čvrstost v igri ena na ena in bil pri tem uspešen. "Zmaji" so res igrali brez Sasuja Salina, ki bi dal dodatno širino v napadu, vendar si navijači pred tekmo niso mislili, da bodo kljub njegovi odsotnosti njihovi ljubljenci tako nemočni v Stožicah.

V tem trenutku je najbolj pomembno, da Olimpija ne pade v daljšo rezultatsko krizo, saj to lahko negativno vpliva na samozavest mladih košarkarjev, ki potrebujejo samozaupanje, da delujejo na terenu, kot od njih zahteva trener. Takšni porazi, kot se je zgodil proti Panathinaikosu, so težki za preboleti, vendar se ravno iz takšnih lekcij da veliko naučiti. Gradiva za učenje imajo zdaj še več.

Roko na srce ni nihče pričakoval od letošnje Olimpije, da bo blestela na vseh frontah. Vendarle gre za ekipo z najnižjim proračunom v evroligi, prav tako pa je nekje na sredini v regionalni ligi ABA. Potrpežljivost je zato pri tako mladi zasedbi zelo pomembna. Je pa tudi res, da bodo morali ti mladci iz vseh težkih preizkušenj, ki jih imajo in jih bodo še imeli, potegniti največ in postati vse močnejši. Za začetek v jadranskem tekmovanju, v katerem jih že v ponedeljek čaka težak obračun proti vodilni in spočiti Igokei. Naslednji petek sledi nov evroligaški test na gostovanju pri bistveno bolj kakovostnemu Himkiju, ki je doma denimo premagal Real Madrid. Strokovno vodstvo na čelu s Sašem Filipovskim je pred težko nalogo, da zaustavi rezultatski niz treh porazov, ki se lahko ob prevelikem spoštovanju v prihodnjem tednu poveča celo na pet tekem brez zmage.

Ne spreglejte