Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 10. 2011,
21.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 25. 10. 2011, 21.57

8 let

Izkupiček dober, igra pač ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Edini slovenski predstavnik v rokometni ligi prvakov med moškimi klubi Cimos Koper je v prvem delu zbral dokaj pričakovano število točk, več pa smo pričakovali od igre prvaka Slovenije.

Po nekaj manj kot polovici elitnega rokometnega tekmovanja na stari celini, ki polni vse dvorane, kjer se odvije tekma, sta le Barcelona in Hamburg pri popolnem izkupičku. Nič presenetljivega, gre za favorita tekmovanja. Morda nekoliko bode v oči zadnji poraz Montpelliera na Danskem, a je francoska ekipa, ki leti tudi na krilih Slovencev, prvič v sezoni imela slab dan. Sicer pa je igra omenjene trojke ekip na izredno visoki ravni. V ta koš lahko dodamo še Atletico Madrid. Presenetljivo pri zgolj treh točkah v štirih krogih je nemški velikan THW Kiel. A do zaključka prvega dela je še šest krogov, po štiri ekipe iz vsake skupine pa napredujejo v osmino finala. In takrat se začenja pravi lov za "final fourom", ko napake ne bodo več dovoljene, vsak ne najboljši korak pa bo usoden. Takrat popravnih izpitov ne bo več, v prvem delu je teh na voljo kar nekaj, zato posebnih presenečenj ne bi smelo biti.

Najbolj nepredvidljivi sta skupini B in C, v katerih se za napredovanje bori kar nekaj slovenskih rokometašev (sedem legionarjev plus ekipa Cimos Koper). Vsi Slovenci na začasnem delu v tujini v svojih klubih v tem najmočnejšem evropskem tekmovanju igrajo izjemno pomembne vloge, kar je po sezoni "suše" zelo dobrodošlo in spodbudno za slovenski rokomet. Pa tudi slovensko reprezentanco, ki jo čez slabe tri mesece čaka evropsko prvenstvo.

Med vsemi temi pa vsa Slovenija lahko spremlja Cimos Koper. Klub, ki drugič nastopa med elito. Klub, ki je v minuli sezoni pisal slovensko zgodovino. Klub, ki je spodobno organiziran in v katerem se trudijo delovati na evropski ravni. Primorcem uspeva. In to dobro. Morda nekoliko manj na igrišču kot zunaj njega. Ne morem se znebiti občutka, da v ekipi Cimosa Kopra obstaja še neverjeten potencial in da je to, kar smo videli v prvih dveh mesecih sezone 2011/12, daleč pod sposobnostmi. Kje tiči problem? Težko reči, dejstvo pa je, da bi morala ekipa dihati in delovati kot eno, saj v njej ni bilo velikih kadrovskih sprememb. A nekaj manjka … Izkupiček prve polovice lige prvakov je soliden, morda se je le pričakovala zmaga ali vsaj točka na uvodu v Skopju. Razplet skupine za zdaj gre na roko Koprčanom, a pred njimi je še kar nekaj neugodnih gostovanj, kjer bodo morali pokazati precej več, kot so do zdaj. Denimo prvi polčas proti Hamburgu se ne sme ponoviti, kajti tako brez energije in idej ne more nihče premagovati nikogar, niti zelo slabih. Ko pa bi igrali obrambo in napad kot v drugem delu proti Wisli ali Hamburgu, si slovenska rokometna javnost lahko obeta napredovanje med 16 najboljših. Za slovenski rokomet bi bil to zanesljivo lep uspeh.

Ne spreglejte