Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 5. 2012,
18.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 22. 5. 2012, 18.22

8 let

Krivi vsi drugi, samo jaz ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zadnja leta so slovenski rokomet zaznamovale zdrahe, predvsem tiste sodniške. Sezona, ki mineva, pa je bila ena najbolj mirnih. In tekmovalno "čistih", čeravno nekateri ne morejo iz svoje kože.

Napovedi strokovnjakov so se letos povsem uresničile, saj je po predvidevanjih do drugega naslova državnega prvaka prišlo Gorenje Velenje. Pri "osah" je bilo večino časa vse tiho, z izjemo jesenske "bombe", ko je na plan pricurljala informacija o menjavi trenerja. Ki pa se nato ni zgodila. Branko Tamše je izkoristil svojo priložnost in če mu preteklo sezono ni uspelo, je letos do naslova prvakov popeljal mlado moštvo. Ne le da je ekipa iz Velenja delovala najbolj uglašena, homogena in taktično podkovana, je tudi pretežno slovenska. Nosilci igre so mladi slovenski rokometaši. Reprezentanti, ki so se kljub rosnim letom za vrhunskega športnika že močno profilirali v članski izbrani vrsti. Skrbno načrtovana sestava ekipe brez izjemno dragih nakupov se je izplačala. Šaleška dolina slavi naslov že nekaj časa. In še ga bo. Sploh če se bo v soboto izkazalo, da Gorenje državno prvenstvo končuje brez poraza, z zgolj enim remijem v rednem delu tekmovanja (!).

O Gorenju se je sicer bolj malo govorilo, v Rdeči dvorani si namreč niso dovolili izpadov, komentiranja nasprotnikov, sojenja in podobno. Strani medijev so polnili zgolj z zapisi o navdušujočih predstavah. Za razliko od dveh glavnih nasprotnikov, ki pa sta se izkazala za praktično nekonkurenčna na igrišču, zato pa toliko bolj glasna s sporočili za javnost, tarnanjem nad sodniki, zapisi na majicah ter sporočili na uradnih spletnih straneh. Vse skupaj je večkrat preseglo mejo dobrega okusa, oba kluba, Koper in Celje, pa sta vzbujala sovraštvo in ne le rivalstvo na parketu. Čeprav bi morda mislili, da se primitivizem včasih dogaja le na rokometnem igrišču, pa v teh primerih ni tako. Bolj se je preselil v pisarne in same vrhove klubov, kar je zelo žalostno. Ni čudno, da so tudi nekateri igralci, ki so do zdaj sloveli kot mirni in spodobni, postali prave zveri, ki svojih čustev ne morejo nadzorovati. Najbolj noro pa je to, da so s tem samim sebi in svoji ekipi skopali jamo. Morda tudi zato izgubili prvenstvo.

Res je, da bi drugo mesto lahko namesto Celja osvojil Koper in da so pač odločali trenutki, minute, sekunde, a za poraze kriviti na druge, pri čemer pred svojim pragom ne počistiš, je res neumestno in absurdno. Sezona je ena najbolj "čistih" v zadnjih letih. Sodniki so delovali v okviru svojih zmožnosti, napake so se dogajale, a večinoma "pravično" za oba udeleženca tekme. Tako ali tako pa si je možno vse tekme slovenske moške prve lige ogledati na svetovnem spletu, zato so dokazi na dosegu roke. Dejstvo pa je, da poraženci domala vedno in povsod iščejo razloge zunaj sebe. Krivi vsi drugi, samo jaz ne!

Sezona se končuje, postregla je z nekaj izjemnimi rokometnimi derbiji, kakovostnimi predstavami. Če bo v prihodnje močnejše tudi Celje, se obeta hud troboj vsako sezono. Vprašanje pa je, kako bo "veliki trojici" uspelo, saj so povsod napovedana krčenja proračunov. Ne glede na to, kar so v tej sezoni dokazali tudi Koprčani med evropsko elito, pa finančni zalogaj in slovita imena ne pomenijo vsega.

Ne spreglejte