Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 3. 2012,
12.51

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 14. 3. 2012, 12.51

8 let, 4 mesece

Ne čujem dobro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ali kako Karl kar ne more in ne more iz svoje kože in ostaja zvest edino svojim načelom populizma, sprenevedanja in lastne koristi.

Laž ima v Sloveniji očitno še vedno zelo dolge noge. Zato niti ni tako čudno, da včasih, pa niti ne najbolj redko, večkrat ponovljena, zelo rada preraste v sveto "resnico"! In prav zanjo si v zadnjih dneh in tednih tako krčevito in odločno menda prizadeva – "le za resnico in nič drugega mi gre" – kdo drug kot prvak DeSUS-a Karl Erjavec, na katerega se kar lepijo afere (če se spomnimo le Patrie), ko vztrajno zagovarja svojega poslanca Ivana Simčiča. Taisti Karl, ki je v vlogi ministra za obrambo mirne duše odpuščal vojake s ponarejenimi spričevali, ampak bog ne daj, da bi zdaj pritisnil na Ivana in obsodil njegovo moralno sprijeno dejanje. Čeprav je tudi v upokojenski stranki iz dneva v dan več tistih, ki ne verjamejo več pravljicam, da je Ivan nedolžna žrtev medijskega in političnega linča, ne pa zgolj eden od ne tako osamljenih primerov ponarejenih spričeval, diplom, magisterijev in drugih dokazil o izobrazbi ne tako redkih – najbrž tudi ne edini med poslanci – s katerim si je "kupil" pot na fakulteto in zdaj odločno zakorakal tudi v politično združbo poslancev.

Že videno! Spet smo krivi kdo drug kot "nebodijihtreba" novinarji, ki smo afero Simčič škodoželjno zakuhali, in kajpak Karlovi nezadovoljni politični nasprotniki. Ti seveda še niso pozabili njegove velike izdaje in mu neodpustljivo zamerijo, da je namesto Zokija izbral Janeza in tako omogočil oblikovanje aktualne desne vladne koalicije! Temne sile in strici iz ozadja, ki tako ali drugače usmerjajo življenje Slovenk in Slovencev, so spet na delu? Zarotaaaa!

Zakaj pa Ivanček raje ne pokaže svojega "neverodostojnega" (ocena KPK) srednješolskega spričevala in naredi dokončni rez nepotrebnemu zganjanju hrupa za prazen nič? Saj gre le za prazen nič? Še bolj elegantno in preprosto bi vse skupaj bilo, če bi osmoljenec Ivan le s prstom pokazal na kakšnega od svojih srednješolskih kolegov v Opatiji, s katerimi naj bi sicer malo bolj poredko, a vseeno gulil klopi srednje šole, in na koncu menda pridobil prepotrebno V. stopnjo izobrazbe. Ja, zakaj ga ne pokaže? Vem, ima zelo majhno težavo. Teh sošolcev ni in jih nikoli ni bilo, pa tudi spričevala ni in ga nikoli ni bilo, pa tudi ne bo ga! Je samo njegov slab ponaredek, o katerem zdaj čivkajo že vrabci na strehi, grafologi pa to samo dokazujejo …

Karl pa ne bi bil Karl, če bi se vdal! Vsaj navidezno, če ne tudi dejansko, ima podporo tudi svojega šefa predsednika vlade Janeza Janše. Zato se lahko tako trmasto spreneveda naprej in tišči glavo v pesek. Zakaj bi pa priznal "laž" svojega poslanca? Zaradi moralnih in etičnih norm? Ja, pa ja de! Ste že pozabili, kolikokrat je zamenjal politične tabore in svoje strankarske šefe, da bi na koncu postal šef DeSUS-a! Priznanje o Simčičevi laži (ki je še dodatno razdelila že tako razcepljeno upokojensko stranko) pa bi le dokončno odplaknilo šesto poslansko mesto stranke v aktualnem mandatu državnega zbora in tega se Karl, ki mu v stranki mnogi že nekaj časa neuspešno režejo vejo, še preveč dobro zaveda.

Pa je dogajanje okoli Simčiča, njegovega spričevala in njegovega strankarskega šefa Erjavca le manjši del slovenske realnosti. Bolj kot to zaskrbljuje dejstvo, da omenjeni primer nikakor ni osamljen in je laž na sončni strani Alp že zdavnaj dobila domovinsko pravico. Saj še niste pozabili na zimzelenega poslanca SDS Boža Mariniča in "njegov" famozni izpit iz nemščine na kranjski fakulteti za organizacijske vede? Ali pa morda še na eno malce manj svežo ponarejevalsko zgodbo: zgodbo najbolj znanega in uspešnega slovenskega črnograditelja in kmetovalca, nekdanjega prvega moža Vzajemne, zdaj ljubljanskega lekarnarskega guruja Marka Jakliča (brezpogojno ga kot direktorja Lekarn Ljubljana podpira Zoran Janković tako kot Erjavec Simčiča) s svojim "prepisanim" magisterijem, ki ga je že izgubil. Na srečo! Vprašanje je ali se zaradi nemoralne drže ne bi moral posloviti tudi kot direktor? Tako kot bi se od poslanskega stolčka moral posloviti Simčič? Mu kdo še verjame? Njegovi volivci mu zagotovo ne! Laž bi morala imeti kratke noge! Tudi v primeru Simčiča, Mariniča, Jakliča in podobnih. Tako kot je imela omejeni rok trajanja tudi za nekdanjega nemškega obrambnega ministra Karla Theodora zu Guttenberga, ki je odstopil zaradi prepisovanja doktorata. Ampak to se je zgodilo v Nemčiji, Slovenija pa je očitno na drugem planetu …

Ne spreglejte