Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 9. 2011,
11.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 29. 9. 2011, 11.44

8 let

Tipanje in pohod z ničle

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekaj let je minilo, odkar so slovenski rokometni klubi pustili močnejši pečat na evropski sceni. Tudi letos ne gre pričakovati posebnih dosežkov. Koper ligo prvakov bolj tipa, v Krimu gredo z ničle.

Krim Mercator je nazadnje nastopil v polfinalu elitnega evropskega tekmovanja leta 2006, odtlej pa bolj ali manj stopical za najboljšimi. Nič dramatičnega, saj vsi veliki klubi doživljajo vzpone in padce, bolj pa skrbijo izjave vodilnih v najuspešnejšem ženskem kolektivu v Sloveniji. Namreč, le-te so precej nenavadne, ne zbujajo občutka samozavesti in odločnosti. Predvsem pa je čudno, da v Krimu kar naenkrat začenjajo znova. Kot da stojijo na pogorišču, kjer se v zadnjih letih ni naredilo praktično nič. Dejstvo je, da klub ni imel takšnega zaledja kot v letih osvajanja Evrope, ne organizacijskega niti finančnega. S prihodom Toneta Tislja in vnovičnim mecenstvom Zorana Jankovića ter vključitvijo novega direktorja se bodo bržkone z vidika organiziranosti lahko postavili na noge. A na igrišču je zgodba drugačna, Marta Bon je v zadnjih treh letih postavila uspešen sistem, uvajala je mlade slovenske igralke ter veliko stavila na dobre odnose. Zanesljivo ni pustila pogorišča. Kot da bi v Krimu morebitni neuspeh – s kar devetimi tujkami v ekipi – že vnaprej opravičevali. Cilja letos ni, razen igranje rokometa in sprejemanje filozofije, obstaja pa tri- do štiriletna ambicija vrnitve na prestol Evrope. Vprašanje, kako, saj ekipa spet ni tako mlada, kot nekateri jo predstavljajo … Zanesljivo bo že prvi obračun v Koprivnici pokazatelj, kaj in kolikšne so Tisljeve spremembe … Dejstvo pa je, da se stožiški klub ne ponaša z nobeno tipično organizatorko igre …

Za razliko od ženskega predstavnika med najboljšimi v Evropi slovenski moški del predstavlja primorski klub. Slednji že ima nekaj izkušenj v eliti, saj je tam nastopal že v sezoni 2008/09, ko se ni prebil iz skupine v glavni del tekmovanja. Ob novem sistemu pa v Kopru realno pričakujejo napredovanje v osmino finala. Vse, kar bi bilo več, bi zanesljivo pomenilo izjemen dosežek. Zasedba Koprčanov je ostala domala nespremenjena, število igralcev je veliko, zamenjav je dovolj. Za zdaj igra s petimi tujci, bržkone se bo pridružil še kdo. Zanesljivo bo liga prvakov najboljša priložnost za Slovence – če jim bo trener namenil minutažo –, predvsem tiste, ki so v slovenski reprezentanci in na njena vrata tudi trkajo.

Koper je v zadnjih letih postal sila dobro organiziran klub, v desetletju pa je uresničil sanje. Sanje so v minuli sezoni postale resničnost. Glede na prikazano igro v začetnem delu slovenskega prvenstva pa se zdi, da še vedno malce sanjajo. Res ima liga prvakov povsem drugačen čar kot igranje v državnem prvenstvu in pokalu. Prav združitev vseh treh front pa bi lahko bila velik zalogaj za primorsko zasedbo slovenskih državnih prvakov.

Ljubitelji rokometa, v nizek štart, prihajate na svoj račun! V Bonifiki boste lahko gledali nemškega prvaka Hamburg, pa poljskega in makedonskega ob tem spremljali lepo število slovenskih legionarjev, ljubljanske Stožice pa bodo gostile nič manj kot aktualnega ter dva nekdanja evropska prvaka. Rokometni spektakel se tako začne!

Ne spreglejte