TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2010,
8.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 18. 2. 2010, 8.41

8 let

Morilcu moža plačala alibi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Iz zapora na Dobu je uredništvu Vestnika tokrat pisal Bojan Žalik, ki trdi, da mu je prleška podjetnica obljubila denar, če na sodišču priča v njeno korist.

Poročali smo že o anonimnem pismu o prleški podjetnici Milici Makoter – v javnosti je najbolj prepoznavna zaradi maratonskega sojenja, kjer je bila dvakrat obsojena, pred tremi leti pa pravnomočno oproščena naročila umora soproga Janka in bombnega napada na ljutomersko policijsko postajo ter raketnega napada na hišo Jožeta Makoterja, takratnega komandirja postaje in brata umorjenega –, ki se je dotaknilo tudi zakulisja v času sodnega procesa, obenem pa še namignilo na nove dimenzije sicer pravnomočno končanega primera umora njenega moža ter bombnega in raketnega napada.

"Ko smo bili obsojeni, nas je Makoterjeva preprosto odpilila

Obsojeni morilec, ki je bil 19. novembra 2001 tako kot Milica Makoter obsojen na najvišjo možno kazen, piše, da se je »sodišče namreč hudo zmotilo, ko je meni in drugim izreklo zaporne kazni, Milico Makoter pa oprostilo. Jaz in preostali obsojeni v zadevi Makoter nismo pravi storilci in smo obsojeni zato, ker smo branili Milico Makoter in tako dali sodišču določene indice, da smo storilci.«

Žalik je zapisal, da so to naredili, ker jim je prleška podjetnica »obljubila zelo visoko vsoto, če jo rešimo na sodišču«. Kot je še zapisal Žalik, jih je Makoterjeva preprosto »odpilila«, ko so bili obsojeni: »Nikoli nam ni izplačala obljubljene vsote.« Avtor pisma pravi, da mu sodišče noče več prisluhniti: »Stojim za svojimi besedami, ki so resnične in ki jih lahko dokažem.« »Dejstvo je, da so pravi storilci na prostosti in da je Milica Makoter svoje dosegla,« tudi piše obsojenec. Dodal je še, da je denar sveta vladar.

Milica Makoter pisma ne namerava komentirati Milica Makoter pisma »morilca svojega moža ne namerava komentirati«. Dejala je, da ima občutek, da se je »ta oseba povezala s pisci anonimke, ki je v javnost prišla pred nekaj dnevi, v kateri me prav tako obtožujejo nekaterih dejstev iz procesa, ki je pravnomočno končan.

Ne spreglejte