TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 6. 2009,
17.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 10. 6. 2009, 17.12

8 let

Nadzorniki Kada za novega člana uprave predlagajo Nikolića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nadzorniki Kada bobo skupščini družbe predlagali, naj za člana uprave za področje razvoja in izvajanja dodatnih pokojninskih zavarovanj imenuje Stojana Nikolića.

Skupščina bo o tem odločala 30. junija. Skupščina se bo konec junija seznanila tudi z letnim poročilom Kad in skupine za leto 2008 ter poročilom nadzornega sveta o preveritvi obeh letnih poročil ter odločala o podelitvi razrešnice upravi in nadzornemu svetu. Nadomeščal nja bi nosečo Matejo Božič Nikolič je bil za začasnega člana uprave Kada imenovan decembra lani, in sicer naj bi v času porodniškega dopusta nadomeščal članico uprave Matejo Božič. Po sedanjem predlogu nadzornikov naj bi mesto člana uprave, ki se je izpraznilo po odhodu Helene Bešter, prevzel 3. julija.

Nadzorniki na predlog uprave skupščini predlagajo tudi imenovanje prokuristke Anje Strojin Štampar. "Uprava in nadzorni svet ocenjujeta, da se bodo z imenovanjem prokurista pospešile aktivnosti v zvezi z načrtovanim preoblikovanjem Kad ter pripomoglo k izboljšanju poslovanja družbe v zaostrenih gospodarskih razmerah," so zapisali.

"Skladno s poslovnim načrtom" Nadzorniki so se seznanili tudi s poročilom o poslovanju Kada in pokojninskih skladov v upravljanju Kad v prvih treh mesecih letos. "Poslovanje Kad v prvem trimesečju je potekalo skladno s poslovnim načrtom, donosnost pokojninskih skladov pa se v primerjavi s preteklim letom izboljšuje," so po seji sporočili iz Kada. Poudarili so, da si bo Kad kot največji izvajalec dodatnih pokojninskih zavarovanj "tudi pri nadaljnjem razvoju ter nadgradnji pokojninskega sistema prizadeval obdržati vodilno vlogo".

Pri tem bodo sledili cilju učinkovite ločitve ključnih funkcij: na eni strani dolgoročnemu zagotavljanju dodatnih sredstev za pokojninsko blagajno, na drugi pa zagotavljanju sredstev za izvajanje dodatnih pokojninskih zavarovanj in jamstva za doseganje zajamčene donosnosti, so še poudarili.

Ne spreglejte