Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Petek,
29. 5. 2015,
9.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 29. 5. 2015, 9.42

8 let

Bo država osumljenemu trgovanja z ljudmi odvzela nezakonito premoženje?

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Specializirano tožilstvo je uspelo tudi z drugo tožbo na podlagi zakona o odvzemu premoženja nezakonitega izvora. Gre za tožbo proti Alešu Bračku in Marti Kaiser ter podjetjema Legitimus in Novota.

Tožilstvo je zahtevalo, naj jim sodišče odvzame nezakonito pridobljeno premoženje v višini 1.720.000 evrov, sodišče pa se je strinjalo z malce nižjo vsoto, nekaj več kot 1.688.000 evrov. Sodba še ni pravnomočna, o tem, ali se bodo nanjo pritožili ali ne, pa še razmišljajo, so sporočili s specializiranega tožilstva. Da se bo pritožila druga stran, skoraj ni dvoma, v Dnevniku piše Mojca Furlan - Rus.

Bračko v kazenskem postopku zaradi trgovine z ljudmi Zoper Bračka je bila izvedena finančna preiskava, v kateri je bilo ugotovljeno občutno nesorazmerje med obsegom premoženja in uradnimi dohodki. Na tej podlagi so zamrznili premoženje podjetij Legitimus in Novota, v katerih je imel Bračko vlogo odgovorne osebe, med drugim mariborski lokal Akoya.

Prav tako so zavarovali stanovanje, pisano na Marto Kaiser, ki se je v tem postopku znašla kot "povezana oseba", saj je bila po trditvah tožilstva takrat Bračkova zunajzakonska partnerica. Bračko se je v zvezi z drugim lokalom Lolita znašel tudi v kazenskem postopku zaradi trgovine z ljudmi, a ta še ni končan.

Bračko je zanikal, da bi s Kaiserjevo kdaj živela skupaj. Tudi da bi ji dal denar za stanovanje in vse druge očitke o nezakonitih poslih, a se je sodišče postavilo na stran tožilstva.

Preprodajalec mamil mora vrniti 310 tisoč evrov V prvi že pravnomočni razsodbi na podlagi zakona o odvzemu premoženja nezakonitega izvora zoper Portorožana Andreja Lapornika, obsojenega preprodajalca mamil, je bilo odločeno, da mora Lapornik vrniti za 309.559 evrov premoženja.

V dobrem mesecu je pričakovati še eno pomembno sodbo te vrste. Gre za primer "balkanskega bojevnika" Dragana Tošića, ki naj bi po oceni tožilstva od leta 2003 nezakonito prišel do slabih sedmih milijonov evrov, še piše Dnevnik.

Ne spreglejte