Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 1. 2014,
11.59

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 2. 1. 2014, 11.59

8 let, 1 mesec

Bodo lanske obsodilne sodbe prestale presojo višjega sodišča?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kakšna usoda čaka znane Slovence, ki so jih sodišča lani obsodila zaradi različnih kaznivih dejanj, bo znano v tem letu. Med tistimi, ki jih morda čakajo rešetke, tudi nekdanji predsednik vlade.

Na zatožni klopi slovenskih sodišč so se lani zvrstila znana imena iz politike in gospodarstva, ki so jih sodišča spoznala za krive različnih kaznivih dejanj. Ker so se obsojeni na sodbo prve stopnje pritožili, bodo o njihovih argumentih presojala višja sodišča.

Višji sodniki o Škobernetu Tako lahko letos pričakujemo, da bodo višji sodniki odločali o usodi njihovega kolega iz Celja, suspendiranega sodnika Milka Škoberneta, ki ga je sodišče tik pred prazniki obsodilo na pet let in pol zapora zaradi jemanja podkupnine in zlorabe položaja. Okrožna sodnica Vladislava Lunder, ki jo je skušal Škoberne izločiti iz postopka, mu je prisodila tudi stransko denarno kazen v višini 19.622 evrov, zagotovo pa se je na sodbo pritožil in bodo o njegovi usodi odločali na višji instanci.

Kraševcu Z odločitvijo sodišča se prav gotovo ne strinja niti nekdanji ekonom mariborske nadškofije Mirko Kraševec, ki so ga na celjskem sodišču v zadevi Betnava obsodili na dve leti zapora zaradi napeljevanja k poslovni goljufiji.

Šrotu, Bavčarju, Nastji in Kristijanu Sušinskemu… Julija sta bila na zaporno kazen nepravnomočno obsojena tudi Boško Šrot in Igor Bavčar, poleg njiju pa še Kristijan in Nastja Sušinski. Šrot je po mnenju sodišča zlorabil položaj pri gospodarski dejavnosti, Bavčar pa naj bi napeljeval k zlorabi položaja in pranju denarja. Bošku Šrotu grozi pet let in deset mesecev zapora, Bavčarju pa sedem, oba bosta morala plačati še 35 tisoč evrov denarne kazni, Bavčar bo moral poleg tega vrniti še 21 milijonov. Višje sodišče o njihovih pritožbah še ni odločalo.

Janši, Krkoviču in Črnkoviču Javnost nestrpno pričakuje tudi, kakšna bo odločitev višjih sodnikov v zadevi Patria. Kot je znano, je okrajna sodnica Barbara Klajnšek na dve leti zapora obsodila prvaka SDS in nekdanjega predsednika vlade Janeza Janšo zaradi spornega posredovanja pri nakupu in izbiri oklepnikov finske Patrie. Po leto in deset mesecev zapora sta dobila tudi lastnik Rotisa Ivan Črnković in brigadir Tone Krković. Vsem trem je bila odmerjena tudi denarna kazen v višini 37 tisoč evrov.

Ne spreglejte