Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 6. 2014,
11.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ustavno sodišče Janez Janša Janez Janša

Petek, 13. 6. 2014, 11.06

8 let

Generalni sekretar: Odločitev o pritožbi Janše bo dokončna, ko bo šla iz hiše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odločitve v sredo ni bilo, je informacije revije Reporter, da so ustavni sodniki s šestimi glasovi proti trem zavrnili ustavno pritožbo Janeza Janše, danes zanikal generalni sekretar Sebastian Nerad.

"Odločitev je dokončno sprejeta, ko jo podpiše predsednik ustavnega sodišča in se odpravi iz hiše. Vse do takrat velja, da sodniki še vedno odločajo," je še pojasnil Sebastian Nerad generalni sekretar na ustavnem sodišču. Sam ne ve, od kod Reporterju neuradne informacije o zavrnitvi ustavne pritožbe.

Janša: Janez Janša nikogar ne bo prosil Na tiskovni konferenci, kjer je stranka SDS predstavljala program stranke, je Janša na vprašanja novinarjev povedal, da ustavno sodišče o njegovi pritožbi še ni odločilo in poudaril, da ne bo zaprosil za odlog prestajanja zaporne kazni. "Janez Janša ne bo nikogar nič prosil," je dejal.

Nerad: Seja za v ponedeljek za zdaj ni sklicana Tudi ko bodo ustavni sodniki odločitev sprejeli, jo bodo najprej vročili strankam. Je pa Nerad potrdil naše včerajšnje informacije, da so na ustavnem sodišču od okrajnega sodišča pridobili vloženo zahtevo za varstvo zakonitosti.

"To je popolnoma običajno. Ustavno sodišče vedno pridobi vse potrebne listine," je za Planet Siol.net povedal Nerad.

Naj spomnimo, da so Janševo zahtevo za varstvo zakonitosti na okrajnem sodišču prejeli v sredo, potem ko naj bi jo Janšev zagovornik po pošti poslal v ponedeljek.

Že včeraj nam je generalni sekretar odgovoril, da je naslednja seja predvidena za četrtek, medtem ko so nekateri mediji poročali, da naj bi bila odločitev znana na začetku prihodnjega tedna.

"Seja v ponedeljek ni sklicana. Za zdaj ne," pravi Nerad.

V SDS uradne informacije o odločitvi ustavnih sodnikov še nimajo Z domnevno sprejeto odločitvijo ustavnega sodišča tako Janša še ni seznanjen.

Na vprašanje, ali je predsednik SDS že prejel odziv ustavnega sodišča glede ustavne pritožbe, so nam v stranki SDS odgovorili, da glede odločitve o Janševi pritožbi nimajo še nobene uradne informacije.

Ne spreglejte