Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 8. 2010,
12.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 18. 8. 2010, 12.56

8 let

Janez Janša - domnevni prevarant in užaljeni politik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Včeraj se je nadaljevalo sojenje Janezu Janši, ki je pred sodnico Mojco Zalar Kocjančič, ženo aktualnega pravosodnega ministra, sedel zaradi domnevne izdaje nekritega čeka in zlorabe bančne kartice.

Jok na desni, smeh na levi, če bi glavno moško vlogo pod opravilno številko I K 133/2005 igral prvak opozicijske SDS, a gre "le" za možakarja, ki sliši na enako ime kot nekdanji premier, uradno Ivan Janša. En, dva ... Janeza! Kakorkoli, tudi "pravega" Janšo smo včeraj pričakovali na okrajnem sodišču skupaj z Antonom Ropom, zoper katerega je predsednik SDS avgusta 2007 vložil tožbo. Naj vas spomnimo: Janša meni, da mu je Rop nedopustno posegel v čast in dobro ime z izjavo na nacionalni televiziji, da sta se Janša in hrvaški premier Ivo Sanader pred parlamentarnimi volitvami leta 2004 pri nas dogovarjala za incidente v Piranskem zalivu.

Sedanji poslanec SD Tone Rop je v pogovoru s takratnim novinarjem RTV Slovenija Vladimirjem Voduškom dejal, da "… se vidi, da je bila slovenska stran dogovorjena s Hrvaško. V bistvu je hrvaška vlada direktno dajala direktive, kdaj bo incident in kako, tik pred volitvami," in dodal: "Onadva sta se torej pogovarjala, kdaj bo kakšen incident v Piranskem zalivu. In Janši niso sledili, ker bi drugače imeli tudi ostale prisluhe, ampak so ujeli, ko je klical Sanader." Janša od Ropa zahteva umik izjave in javno opravičilo na tiskovni konferenci.

En, dva ... preložena naroka! Pravda med nekdanjima premierjema bi se morala začeti junija letos, a je sodišče obravnavo zaradi bolezni Janševe odvetnice Nine Zidar Klemenčič preložilo na 17. avgust – obvestilo je še vedno ena od glavnih novic na strani okrajnega sodišča. Zgodilo se ni nič, narok je bil znova preložen. Nadaljevanje sledi.

Ne spreglejte