Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 11. 2013,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

sojenje Milko Škoberne

Torek, 26. 11. 2013, 13.16

8 let

Na sojenju sodniku Škobernetu še enkrat pričal tožilec Kežman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na sojenju suspendiranemu celjskemu sodniku Milku Škobernetu in še dvema obdolženima so ponovno zaslišali celjskega tožilca Darka Kežmana.

Ta je namreč maja letos, ko so ga zaslišali kot pričo, povedal, da je vodil primer Esada Čehajića in da sta se na sodišču srečala 21. decembra 2010, prisluhi, v katere se je ujel tudi tožilec, pa kažejo, da sta se srečala tudi januarja 2011, zato je sodnica ugodila predlogu obrambe, da ta neskladja razčistijo.

Tožilec se je medlo spominjal drugega srečanja, ko naj bi se po naključju srečala na stopnicah celjskega sodišča. "Spominjam se, da sva se spuščala po stopnicah in da sem mu rekel, da se z njim brez odvetnika ne morem pogovarjati, da pa je bila ponudba za priznanje krivde v primeru zlorabe prostitucije in pogojna obsodba resna. Bilo mi je namreč v interesu, da se 11 let stara zadeva zaključi," je povedal Darko Kežman. Da bo priznal v zameno za pogojno obsodbo in odpravo pripora zaradi hudih zdravstvenih težav nekdanje žene, naj bi Kežmana seznanil Milko Škoberne, ki naj bi s Čehajićem imel skupnega znanca. Sam je bil, kot je pojasnil, zaradi tega vesel, a na obravnavi 21. decembra 2010 je Čehajić obrnil ploščo.

Sodišče je ugodilo predlogu obrambe in predvajalo petminutni pogovor med Kežmanom in Esadom Čehajićem, ki je takrat že ovadil sodnika Škoberneta in je deloval kot tajni delavec policije, saj so ga ozvočili.

Pojasnil je, da mu je vodja tožilstva Ivan Žaberl tik pred obravnavo 21. decembra 2010 povedal za ovadbo zoper Škoberneta, v kateri je bil tudi sam omenjen kot prejemnik denarja, zaradi česar je bil prizadet.

Danes je ponovno zatrdil, da je Škoberne, ki ga je seznanil z željo Čehajića, da konča postopke na sodišču, zlorabil njegovo zaupanje, "čeprav mogoče nisem uporabil te besede, a sem to pojasnil".

Kot je znano, obtožnica, ki jo zastopa tožilka Blanka Žgajnar, nekdanjemu vodji laške komunale Marjanu Salobirju, celjskemu podjetniku Esadu Ramiću in suspendiranemu celjskemu sodniku Milku Škobernetu očita nadaljevano kaznivo dejanje prejemanja podkupnine v zameno za odpravo pripora in mednarodne tiralice Esadu Čehajiću.

Ne spreglejte