Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 6. 2013,
13.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 7. 6. 2013, 13.14

8 let

Obdolženih za rop stoletja, banke SKB, tudi danes ni bilo na sodišče (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes je bil pred drugo sodnico razpisan že drugi predobravnalni narok za Dejana Vidmarja in Saša Noseta, a obdolženih na sodišče ni bilo.

Sodnica Polona Herman je tako sprejela sklep, da današnjega predobravnalnega naroka ne opravi. Še pred tem je pojasnila, da je Sašo Nose svojo odsotnost sodišču sporočil, medtem ko od Dejana Vidmarja ni prejela opravičila.

Kot je znano, je bil prvi predobravnalni narok razpisan januarja letos, a je Nosetov zagovornik Gorazd Fišer zahteval izločitev nedovoljenih dokazov in sodnice Alje Kratovac Prokopovič, ker se je s temi dokazi že seznanila.

Sodišče je tako konec marca zagovornikom ugodilo in iz spisa izločilo del dokazov, policijskih zaznamkov, ki jih v tem postopku ne smejo upoštevati, zato se je sodnica konec aprila iz primera izločila sama.

Izločitev bioloških sledi No, danes je Vidmarjev zagovornik Dejan Markovič zahteval še izločitev nekaterih drugih dokazov, in sicer je opozoril, da so preiskovalci do bioloških sledi Vidmarja prišli na nezakonit način. "Do biološke sledi so namreč prišli s pomočjo Zlatana Velića, ki se je družil z Vidmarjem. Policija mu je nezakonito obljubila, da ga ne bodo obravnavali zaradi zasega dobrih 16 kilogramov amfetaminov, če bo sodeloval oziroma bo kazenska ovadba zoper njega v tem delu zavržena, in bo obravnavan le zaradi nasilja v družini," je navajal Markovič.

To naj bi izhajalo tudi iz obtožbe zoper Veliča, Markovič pa se ob tem sprašuje, kakšen je bil namen policije. "Odgovor je v dopisu Veliča sodnici Vladislavi Lunder, kjer se vidi, da je med njim in policijo obstajal dogovor, saj Velič napiše, da je on svoj del opravil, policija pa ne oziroma da predlaga, da se postopek ustavi, kot mu je bilo obljubljeno," je prepričan Markovič.

Policija naj bi namreč od njega zahtevala, da jim je dal na voljo predmete, ki se jih je dotikal tudi Vidmar, in naj bi tako prišli do njegovih sledi DNK.

Preloženo za nedoločen čas Blanka Žgajnar s specializiranega državnega tožilstva je na odvetnikove navedbe odgovorila, da si mora vzeti čas, da pregleda zapisnik, potem pa bo pisno odgovorila. "Očitno gre pa za novo obliko obrambe Vidmarja, češ da so bile biološke sledi podtaknjene," je povedala Žgajnarjeva.

Sodnica je tako predobravnalni narok preložila za nedoločen čas.

Ne spreglejte