Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
4. 12. 2013,
10.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

goljufija

Sreda, 4. 12. 2013, 10.43

8 let

Oče Mihaela Karnerja osumljen goljufije

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Avguštin Karner, oče domnevnega preprodajalca steroidov Mihaela, se mora zagovarjati zaradi zavarovalniške goljufije. Zavarovalnico Grawe naj bi skušal ogoljufati za več kot 100 tisoč evrov.

Oče razvpitega domnevnega "kralja steroidov", 65-letni Karner, naj bi, potem ko so sredi aprila 2011 vlomili v njegovo murgelsko stanovanje, zavarovalnici lažno prijavil, da so vlomilci našli tudi ključa dveh sefov pri banki NLB in ju izpraznili, poroča Peter Lovšin za Dnevnik.

Zakoncema Karner naj bi poleg predmetov in dokumentov iz hiše iz obeh sefov ukradli še 38 tisoč evrov gotovine, za 17 tisoč in 20 tisoč evrov naložbenega zlata, za deset tisoč evrov prstanov, za 15 tisoč evrov nakita, zlatnike in še več posameznih prstanov, vrednih nekaj sto in nekaj tisoč evrov.

Upokojeni gradbeni tehnik s tisoč evri pokojnine Tožilstvo je prepričano, da gre za goljufijo, ker Karner kriminalistom ni takoj povedal za domnevno ukradena ključa bančnih sefov, čeprav naj bi ga ena izmed policistk v jutru po vlomu izrecno spraševala tudi po vsebini sefa v hiši, še piše Dnevnik.

Karner, ki krivdo zavrača, je na predobravnavnem naroku povedal, da je upokojeni gradbeni tehnik s tisoč evri pokojnine, solastnik hiše v Murglah in počitniške hiše v hrvaški Istri. Na Hrvaškem ima tudi stanovanje, vozi pa se z BMW X5.

Vlomilci naj bi ga omamili Policisti vlomilcev niso nikoli prijeli. Odvetnik iz družbe Čeferin, ki zastopa tudi Karnerjevega sina Mihaela, je predlagal zaslišanje drugega Karnerjevega sina Matevža ter snahe Tanje, saj naj bi oba lahko povedala, v kakšnem stanju je bil najstarejši Karner jutro po vlomu, med katerim naj bi ga vlomilci omamili.

Mihaela Karnerja zaradi obtožbe o preprodaji drog zahtevajo ZDA. Aprila so ga izpustili iz zapora v Avstriji, od tedaj pa živi v Ljubljani.

Ne spreglejte