Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 11. 2010,
18.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 8. 11. 2010, 18.17

8 let

Odločitev o priporu Stojka še ni znana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odločitev zunajrazpravnega senata okrožnega sodišča v Mariboru v zvezi s pritožbo obdolženega soboškega tožilca Roberta Stojka zoper odločitev o izreku pripora še ni znana.

Kot so pojasnili na sodišču, lahko odločitev medijem posredujejo šele po izkazani vročitvi odločitve obdolženemu, zato bodo več o tem lahko povedali v torek dopoldne. Stojkov odvetnik Igor Vinčec je prav tako dejal, da z odločitvijo mariborskega sodišča, na katero pritožba ni več mogoča, za zdaj ni seznanjen, še vedno pa ne želi komentirati podrobnosti iz obtožnice in neuradnih informacij, ki so se zadnje dni pojavile v nekaterih medijih.

Tožilec naj bi zaradi iger na srečo zašel v dolgove Kot piše spletna stran Pomurje.si, ki se sklicuje na neuradne, a zanesljive vire, naj bi tožilec v zadnjem času zaradi domnevne zasvojenosti z igranjem iger na srečo zašel v precejšnje dolgove. Za njegovo domnevno razvado naj bi vedeli ljudje iz murskosoboških pravosodnih krogov, nekateri med njimi naj bi mu celo posojali denar. Da menda tožilec nujno potrebuje denar, naj bi prav tako izvedel eden od odvetnikov obtoženih na sojenju za domnevno preprodajanje kopaliških vstopnic Term 3000, ki naj bi svojemu varovancu predlagal, da tožilca zvabita v past, navaja omenjena spletna stran.

Stojko se je tožilski funkciji že odpovedal Sicer pa naj bi se Stojko po neuradnih informacijah pred preiskovalnim sodnikom branil z molkom in naj bi bil v slabem psihofizičnem stanju. Sodišče naj bi zanj odredilo pripor zaradi ponovitvene nevarnosti in možnosti vplivanja na priče, a ker se je Stojko menda že odpovedal tožilski funkciji, naj bi njegov odvetnik v pritožbi zapisal, da ponovitvena nevarnost ne more biti razlog za pripor.

Spomnimo: Obdolženca je v soboto zaslišal preiskovalni sodnik v Mariboru in zanj odredil 48-urno sodno pridržanje do odločitve višjega sodišča. To je v soboto za murskosoboškega tožilca, osumljenega jemanja 25.000 evrov podkupnine, na predlog tožilstva odredilo pripor, a se je njegov zagovornik na odločitev višjega sodišča pritožil.

Tožilca so v četrtek prijeli pri prejemanju 25.000 evrov domnevne podkupnine. Sodelavci Nacionalnega preiskovalnega urada so v predkazenskem postopku uporabljali prikrite preiskovalne ukrepe, denar, ki ga je osumljeni prejel kot domnevno podkupnino, pa je bil označen, je v petek povedal direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Harij Furlan.

Ne spreglejte