Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
11.44

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zorica Škrbić ugrabitev Gordana Stojiljković

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 11.44

4 leta, 9 mesecev

Primer Zorice Škrbič: Osumljenci v pripor, ker se sodišče boji, da bi pobegnili (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Preiskovalna sodnica je zaslišala osumljence, ki so jih policisti pridržali v petek. Vpleteni naj bi bili v ugrabitev, mučenje in uboj Zorice Škrbić. Za vse tri je odredila pripor zaradi begosumnosti.

Kot je znano, je preiskovalna sodnica odredila sodno pridržanje za trojico osumljencev, nato je za dva od njih, in sicer Željka Petrovića in Blagoja Sazdova, odredila pripor, po zaslišanju pa je to storila še za Milana Trivkovića. Po naših neuradnih informacijah naj bi se vsi trije zagovarjali z molkom.

Po naših informacijah naj bi dekle na 15 let zapora zaradi ropa SKB banke obsojenega Dejana Vidmarja ugrabili Petrović, Sazdov in Trivković skupaj še z najmanj enim neznancem.

Nekaj pred 19. uro 26. junija naj bi ji v Ljubljani z vozilom alfa romeo zaprli pot, jo s kolesa podrli na tla, nato pa jo s silo in pretepanjem zvlekli v avto. Odpeljali naj bi se proti Trnovski cesti in jo nato na silo odvlekli do gozda.

Slekli do perila, privezali z lisicami ob drevo, čez glavo poveznili maskirno kapo … Tam naj bi jo slekli do spodnjega perila, ji roke zvezali z lisicami in nazaj za manjše drevo, noge pa naj bi ji zvezali z lepilnim trakom, tako da je ves čas klečala na kolenih. Na obraz naj bi ji poveznili maskirno kapo z izrezi za oči, zadrževali pa so jo do trenutka, ko so jo okoli četrte ure zjutraj odvrgli v Podpeči.

Z ugrabitvijo in mučenjem naj bi iz nje poskušali iztisniti podatek, kje je denar od ropa SKB banke. Petrović in Sazdov naj bi bila tista dva, ki sta ji skupaj še z enim neznancem povzročala bolečine in hudo trpljenje. Intenzivno naj bi jo s topim predmetom postopoma pretepala po obeh rokah, zaradi česar so na telesu pokojnega dekleta nastale obsežne podplutbe.

Poleg fizičnih bolečin naj bi trpela tudi duševne, saj naj bi jo tudi ustrahovali in ji grozili s smrtjo. Neznansko bolečino naj bi ji povzročala tudi sol, ki naj bi jo usipali na rane.

Petrović in Sazdov naj bi jo brutalno pretepala Petroviću in Sazdovu se poleg ugrabitve in mučenja očita tudi uboj. Z debelejšo palico in brcami po desni strani prsnega koša naj bi skupaj še z enim neznancem zlomila devet reber, povzročila naj bi obtolčenine srednje stene srčnega prekata in desnega srčnega ušesca ter poškodbo notranje srčne aorte.

Nato pa naj bi jo tako hudo poškodovano brutalno odvrgli še iz vozila, da je pri padcu utrpela še zlom treh reber na levi strani. Ta zlomljena rebra naj bi nato povzročila poškodbo srca in pljuč, zaradi česar naj bi umrla.

Informacije napadalcem dajal njen prijatelj Med osumljenci se je znašel tudi Mitja Požun, ki naj bi prvim trem naklepno pomagal. Požun je namreč Škrbićevo poznal, napadalcem pa naj bi sporočil podatke o njenih dnevnih navadah, zato se mu v tem postopku očita pomoč pri zgoraj naštetih kaznivih dejanjih. Požun je bil takoj po hišnih preiskavah izpuščen in na ne bi bil med ovadenimi.

Prav tako je že na prostosti še eden izmed osumljenih, Senad Livadić, ki naj bi pomagal tako, da je iz Slovenije odpeljal in skril avto audi A6. Vozilo je namreč osem dni po dogodku registriral na svoje podjetje PRO GP, dva dni pozneje pa ga je odjavil, češ da je "zaribalo", čeprav naj bi ga že prej odpeljal v Srbijo in ga tam prodal. Ko je izvedel, da za avtom poizveduje policija, naj bi kupcu naročil, naj ga skrije, sam pa prijavil krajo avtomobila.

Po 48-urnem pridržanju pa sta na prostost odkorakala tudi brata Dalibor in Velibor Lipovac, ki naj bi v tej zgodbi poskrbela za odstranitev sledi. Policisti naj bi vedeli tudi za njuno komunikacijo s Sazdovim in Petrovićem, ki sta se umaknila na Hrvaško.

Ne spreglejte