Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 5. 2021,
15.46

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

30

Natisni članek

policija Srbija Aleksander Vučić

Torek, 18. 5. 2021, 15.46

2 leti, 11 mesecev

Srbski kriminalci iz svojih žrtev delali čevapčiče. Jedli so jih z gorčico in čebulo. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

30

Srbska kriminalna združba je mučila ljudi, njihova telesa zmlela in naredila čevapčiče. Te so potem na žaru spekli in nekatere tudi sami pojedli.

"Nikjer na svetu se ne boste skrili pred odgovornostjo za svoje ostudne zločine," je pripadnikom srbskega kriminalnega klana Veljka Belivuka in Marka Miljkovića ter glavnemu šefu Radoju Zvicerju sporočil srbski predsednik države Aleksandar Vučić, poroča srbski medij Kurir. Kot je v intervjuju za Prva TV sporočil Vučić, ima policija dokaze, da so člani Belivukovega klana trupla svojih žrtev zmleli in iz njihovega mesa delali čevapčiče.

V zgornjem videoposnetku, ki ga je objavilo ministrstvo za notranje zadeve Srbije, si lahko ogledate hišo groze, kjer je srbska kriminalna združba mučila ljudi.

Dokazi v pametnih telefonih

Policija je v preiskavi kriminalne združbe, ki se je začela že pred meseci, našla tudi video- in fotografske posnetke omenjenih zločinov v pametnih telefonih. Belivuk in njegovi sodelavci so se snemali, kako sekajo dele telesa žrtev, meljejo meso in delajo čevapčiče. Te so potem Zvicerju, ki je bil v času zločinov v Črni gori, pošiljali v posebnih prenosnih hladilnikih.

Zvicer je po poročanju Kurirja čevapčiče pekel na svojem žaru. Večino jih je sicer dal svojim psom, čevapčiče, narejene iz njegovih največjih sovražnikov, pa naj bi tudi sam pojedel. Skupaj s čebulo in gorčico.

Obstajali naj bi tudi posnetki, tako Vučić, na katerih so človeško meso jedli tudi drugi pripadniki združbe, saj naj bi s tem dokazali zvestobo svojim šefom. Policija je še več dokazov o grozodejstvih našla v hiši v vasi Ritopek, ki jo lahko vidite v zgornjem videoposnetku. V hiši so našli tako DNK večjega števila žrtev kot tudi naprave, ki so jih kriminalci uporabljali za mučenje in mletje mesa žrtev.

Žrtve mučili pred usmrtitvijo

Kriminalci so svoje žrtve pred usmrtitvijo mučili, je pojasnil Vučić. Od rezanja tetiv, zabijanja žebljev v kolena in lobanje do rinjenja večjih predmetov v telesne odprtine. Po besedah Vučića so žrtve bile predvsem pripadniki drugih klanov, s katerimi so bili mučitelji v vojni zaradi prevlade na trgu prepovedanih substanc.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate orožje in drogo, ki jih je srbska policija zaplenila v eni izmed akcij proti srbskemu klanu.

Fotogalerija
1 / 5

Šef kriminalcev se skriva v Južni Ameriki

Slike obglavljenih teles žrtev, ogromnih količin orožja in kriminalcev so že nekaj tednov v ospredju srbskih medijev. Ko je na novinarski konferenci v začetku maja Vučić predstavil prve ugotovitve o storjenih grozodejstvih, je poudaril, da so se pristojni organi odločili za razkritje tudi najobčutljivejših dokazov zaradi nepredstavljive grozovitosti storjenih zločinov. Šef kriminalne združbe Zvicer je medtem sicer pobegnil v Južno Ameriko, vendar, kot poudarja Vučić, srbske policije to ne bo ustavilo.

Miroslav Aleksić
Novice Srbskega učitelja igre obtožili posilstva
Porodica
Trendi TV-serija o Slobodanu Miloševiću dviguje prah #video
Kristijan Kamenik
Novice V Srbiji spet razveljavili sodbo Kristijanu Kameniku
Ne spreglejte