Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 3. 2015,
11.53

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andrej Oblak Jože Anderlič zloraba položaja

Četrtek, 5. 3. 2015, 11.53

4 leta, 7 mesecev

Tožilec se z Jožetom Anderličem in Andrejem Oblakom ni želel pogajati (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poslovnež Jože Anderlič in nekdanji direktor Hypo Alpe Adria Consultance Andrej Oblak krivde za očitano zlorabo položaja in posledično nezakonito pridobitev dveh milijonov evrov nista priznala.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču je bil danes predobravnavni narok na sojenju Jožetu Anderliču in Andreju Oblaku, ki jima tožilstvo očita zlorabo položaja pri preprodaji 80-odstotnega deleža projektne družbe Hypo Upro, s čimer naj bi si pridobila okoli dva milijona evrov premoženjske koristi.

Na poziv sodnice Lee Habjanič, naj tožilec še pred izrekom o krivdi obdolženima predstavi svojo ponudbo, če krivdo priznata, je tožilec to možnost zavrnil. "Do tega trenutka ni nihče od njiju pokazal interesa za priznanje krivde, zato ne bom predlagal nobene milejše oblike kazni v primeru priznanja," je bil kratek Stanislav Pintar, tožilec specializiranega tožilstva iz Celja.

Tožilec odvetnico prosil, naj neha utrujati Ne Oblak, ki je danes na sodišče prišel v spremstvu policistov, ker je sodnica hotela zagotoviti njegovo prisotnost na sodišču, saj ni želel dvigovati sodne pošte, ne Anderlič krivde nista priznala. Kot je znano, je predobravnavni narok namenjen izjasnitvi o krivdi in podajanju dokaznih predlogov obrambe in tožilstva.

Tožilec je svoje predloge podal že v obtožnici, zagovornica obdolženega Oblaka, zoper katerega poteka še en predkazenski postopek, Katarina Prebil pa je v spis vložila za več kot deset centimetrov velik kup listinskih dokazov.

Po nekajurnem izvajanju, ko je bilo videti, da nikakor ne razume pomena predobravnavnega naroka in jo je sodnica vmes že nekajkrat opozorila, da narok ni namenjen podajanju izjave, tožilec pa jo je prosil, ali "lahko neha utrujati", je sodnica narok prekinila in ga preložila za tri tedne.

Ne spreglejte