Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 4. 2015,
19.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 30. 4. 2015, 19.47

8 let

Tožilstvo naj bi vložilo zahtevo za preiskavo zoper Bojana Petana in Francija Zavrla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Specializirano državno tožilstvo je po informacijah POP TV vložilo zahtevo za sodno preiskavo zoper prvega moža DZS Bojana Petana in lobista Francija Zavrla.

Skupaj s še štirimi poslovneži naj bi z domnevno spornimi posli dvema družbama pridobila približno 26 milijonov evrov premoženjske koristi.

Na sodišče še ena tajkunska zgodba Osumljenci se bodo morali zagovarjati zaradi domnevne zlorabe položaja, sklepanja škodljivih pogodb in izčrpavanja družb. Z nezakonitimi posli naj bi samo Petanovi družbi DZS pridobili kar 20 milijonov evrov premoženjske koristi, navaja POP TV.

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so Petanu in Zavrlu očitali, da sta s pomočjo preostalih osumljencev sklepala številne škodljive pogodbe, sprejemala nezakonite sklepe pri vodenju povezanih družb ter zlorabljala vodstvene in nadzorne funkcije pri upravljanju in zastopanju gospodarskih družb. Vse to z namenom, da pridobita večjo premoženjsko korist družbam, ki jih obvladujeta.

Dokaze so iskali tudi med hišnimi preiskavami S tem naj bi osumljeni finančno izčrpavali Terme Čatež, Marino Portorož in Turistično podjetje Portorož. Dokaze so iskali tudi med hišnimi preiskavami junija lani.

Osumljenim naj bi uspelo prenesti premoženje Marine Portorož na Turistično podjetje Portorož, nato pa z menjavo delnic DZS tej družbi pridobiti več kot deset milijonov evrov premoženjske koristi. Takšnih spretnih manevrov, ki so prinašali denar Petanovi DZS, naj bi bilo še več, tudi domnevna sporna menjava delnic družbe Terme Čatež.

Tožilstvo je začasno zaseglo tudi premoženje osumljencev. Ti imajo prepoved razpolaganja z delnicami in deleži družb ter prepoved odtujitve nepremičnin.

Ne spreglejte