Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2013,
14.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 19. 6. 2013, 14.14

8 let

V streljanju pred vrtcem umrli dve osebi, otroci nepoškodovani (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Okoli 13. ure je pred vrtcem na Rodici pri Domžalah prišlo do streljanja, v katerem sta umrli dve osebi. Noben otrok ni bil poškodovan ali ogrožen, so za Planet Siol.net potrdili na PU Ljubljana.

V streljanju sta umrla 57-letni moški in 38-letna ženska, je za Planet Siol.net povedal Vinko Stojnšek s PU-ja Ljubljana. Po do sedaj znanih podatkih policije je šlo za zakonca v ločitvenem postopku. Moški je pred vrtcem pristopil do 38-letnice, ki je bila tam zaposlena kot kuharica, nato pa je prišlo do prepira. Moški je žensko ustrelil, nato pa odšel v osebno vozilo, kjer si je sodil še sam. Oba sta umrla na kraju dogodka, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Storilec naj bi bil mojster borilnih veščin, policija pa je pri omenjenemu paru doma v preteklosti že večkrat posredovala, saj naj bi žrtev storilca večkrat prijavila zaradi groženj. Kot poroča Žurnal24, naj bi ženska le nekaj ur pred dogodkom policistom prijavila, da jo storilec zasleduje.

Današnja tragedija se je zgodila, ko je ženska v omenjeni vrtec pripeljala hrano, tam pa jo je pričakal storilec. Priča, najbližja soseda, je slišala tri strele.

Policisti nadaljujejo s preiskavo, žrtvi streljanja pa so s kraja dogodka že odpeljali. S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da še preverjajo tudi status orožja, s katerim je 57-letni moški ustrelil 38-letnico, nato pa še sebe.

V Vrtcu Domžale, matični enoti vrtca Rodica, so potrdili le, da je z otroki vse v redu, drugih informacij pa ne dajejo. Ko se je tragedija zgodila, je večina otrok spala, tako da dogodka naj ne bi videli. Nekateri starši otrok so o dogodku slišali po radiu, nekatere pa so obvestili iz vrtca. Ravnateljica matičnega vrtca Domžale Jana Julijana Pirman je povedala, da vseh sicer niso mogli obvestiti, da pa se je informacija, da so otroci varni, razširila med starši. Vrtec bo sicer v četrtek normalno odprt.

V kabinetu domžalskega župana Tonija Dragarja so potrdili, da so z dogodkom seznanjeni, a več izjav niso želeli dati. Vrtec v Rodici je sicer ograjen s policijskim trakom. Na kraju so policisti, kraj dogodka pa si je že ogledal tudi državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Aljuš Pertinač.

Ne spreglejte