Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 11. 2012,
10.09

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vladimir Vodušek obtožnica

Petek, 2. 11. 2012, 10.09

5 let, 9 mesecev

Vodušek: Nepojmljivo je, da Delo ve za obtožnico, še preden sem jo dobil sam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Celjsko tožilstvo je zoper novinarja in lastnika Info TV Vladimirja Voduška na celjsko okrožno sodišče konec oktobra vložilo obtožnico zaradi kaznivega dejanja izsiljevanja, poročajo mediji.

Kot navaja Delo, je Vodušek skupaj s Stanislavom Gabercem obtožen izsiljevanja predsednika uprave podjetja Unior Gorazda Korošca. Grozi mu do osem let zapora.

"Ne jaz ne moj odvetnik o nobeni obtožnici še nisva bila obveščena, zato me ta informacija, ki jo je objavilo Delo, nadvse preseneča," je za Planet Siol.net povedal Vodušek, ki upa, da se ne bo ponovila zgodba, kot se je s Francem Rodetom. Prepričan je, da se je v tem postopku že do zdaj izkazalo, da ni bilo nobenega izsiljevanja.

Vodušek: V preiskavi vsi zanikali, da bi jih izsiljeval Težko komentiram oziroma dam kakšno izjavo, saj obtožnica do mene še ni prišla, je povedal tudi Voduškov zagovornik Boštjan Penko. "Najprej je vrhovno sodišče ugotovilo, da je bil pripor nezakonit, prav tako so vsi akterji, torej Gorazd Korošec, Vinko Stiplovšek in tudi odvetniška pisarna Gregorovič Pungartnik, ki so me ovadili, v preiskavi pred sodnikom povedali, da nobenega izsiljevanja ni bilo, da nisem zahteval nobenega denarja, zato je vložitev obtožnice zame povsem nerazumljiva," pravi Vodušek.

Pričakoval bi celo obratno; da bi tožilstvo ovadilo Korošca in ostale, ker so se dogovorili in se z njim fiktivno pogajali glede pogodbe o oglaševanju, čeprav so vedeli, da je ne bodo podpisali, in sicer s ciljem, da bi ga ovadili. "Če je obtožnica res vložena, bomo razmislili o tem, da bi ovadili vse naštete akterje, poleg tega pa tudi državo, predvsem zaradi neupravičenega pripora in tudi velike poslovne škode, ki mi s tem nastaja," napoveduje Vodušek in dodaja, da niti enega dejanja, ki se mu očita, ni sprožil sam.

Voduška prijeli z označenim denarejm Spomnimo. Voduška je policija aretirala 12. julija v trenutku, ko je prejemal označeni denar. Tarča izsiljevanja naj bi bil predsednik uprave podjetja Unior Gorazd Korošec. Ta je to sicer zanikal in dejal, da Voduška pozna le s televizije. A po poročanju časnika je neuradno prav Korošec naznanil policiji kaznivo dejanje, Vodušek pa naj bi mu obljubil, da v zameno za denar o njem ne bo razkril podrobnosti, ki bi mu lahko škodovale.

Vodušek trdi, da je šlo za poslovno sodelovanje na predlog Uniorja V intervjuju za Planet Siol.net je Vodušek pojasnil, da je šlo za poslovno sodelovanje na predlog Uniorja. "Podpisali smo več deset oglaševalskih pogodb, ko bi jih morali realizirati, pa so proti meni vložili kazensko ovadbo."

Kot je znano, je preiskovalni sodnik po opravljenih hišnih preiskavah tako za Voduška kot Gaberca odredil pripor. Voduškov zagovornik Penko se je z zahtevo za varstvo zakonitosti obrnil na vrhovno sodišče, ki je presodilo, da ponovitvene nevarnosti res ni, zato so ga izpustili iz pripora.

Po podatkih časnika se tožilci z Voduškom sicer ukvarjajo tudi zaradi suma poslovne goljufije. Nekdanji zaposleni na Info TV pa so že pred časom na ljubljansko tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi domnevne kršitve pravic delavcev, je še poročal časnik.

Ne spreglejte