Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 7. 2012,
13.12

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 13. 7. 2012, 13.12

8 let, 1 mesec

Zaslišanje Voduška in Gaberca se bo nadaljevalo v soboto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Preiskovalni sodnik celjskega okrožnega sodišča je nocoj po opravljenem formalnem postopku in podaji pravnega pouka zaslišanje lastnika Info TV Vladimirja Voduška, prekinil.

Zaslišanje Voduška, ki so mu celjski kriminalisti zaradi suma izsiljevanja odvzeli prostost v četrtek zjutraj, in 61-letnega Velenjčana Stanislava Gaberca, se bo nadaljevalo v soboto.

Voduškov zagovornik Boštjan Penko je povedal, da je sodnik Voduška in Gaberca seznanil tudi z očitki iz kazenske ovadbe. Za Voduška, za katerega je sodnik odredil 48-urno sodno pridržanje, se bo zaslišanje v soboto začelo ob 8. uri, za Gaberca pa ob 9.30. Po pojasnilih Penka bosta z Voduškom na sobotnem naroku podala vsebinski zagovor, saj se z interpretacijo dogodkov s strani policije in tožilstva ne strinjata. Dejal je, da Vodušek očitanega kaznivega dejanja izsiljevanja ne priznava, ocenjuje tudi, da Voduškovo pridržanje v nobenem primeru ne bo trajalo 48 ur.

Vodušek naj bi sicer skupaj z 61-letnim Gabercem izsiljeval predsednika uprave Uniorja Gorazda Korošca. Gaberc naj bi bil po naših podatkih tisti, ki naj bi Vodušku priskrbel papirje oziroma informacije o domnevno spornem poslovanju Uniorja, neke vrste informator, vendar pa naj ne bi vedel nič o današnji izročitvi denarja. Prav tako ga ob predaji denarja ni bilo zraven.

Policisti naj bi mu sledili že več dni Po naših zanesljivih informacijah naj bi Vodušku kriminalisti tajno sledili nekaj dni, na Trojanah pa naj bi ga dobili z označenim denarjem. Šlo naj bi za od 50 do 60 tisoč evrov, kar naj bi bilo le del denarja. Sicer naj bi bila v igri petletna pogodba za oglaševanje, "vredna" okoli tristo tisoč evrov.

Nadzorniki s podporo Korošcu Prav zaradi tovrstnega dogajanja se je danes že sestal nadzorni svet družbe Unior in obravnaval informacijo o domnevnem izsiljevanju. Nadzorniki so izrazili podporo predsedniku uprave Korošcu in celotni upravi kot morebitnima žrtvama izsiljevanja ter takšno dejanje obsoja. Drugih informacij v interesu preiskave nadzorniki ne morejo komentirati in jih tudi ne poznajo, je Unior sporočil prek spletnih strani Ljubljanske borze.

"Dokumentacija bo ovrgla sum" Predsednik uprave Uniorja Korošec je sicer v četrtek zanikal, da bi bil tarča Voduškovega izsiljevanja, odvetnik Matjaž Pajk iz odvetniške pisarne Dušana Korošca pa je dejal, da bo dokumentacija ovrgla sum, da naj bi Vodušek izsiljeval predsednika uprave podjetja Unior.

Po Pajkovih besedah se je Vodušek oziroma Info TV s podjetjem Unior dogovarjal o rednih oglaševalskih poslih, Unior pa je imel za to tudi pooblaščeno odvetniško pisarno, ki se je o tem pogajala. Kot je pojasnil, posli še niso bili dokončno sklenjeni, zato Vodušku ni jasno, zakaj so zoper njega vložili kazensko ovadbo. "Šlo je za te posle, dokumentacija je bila predana, zato se pričakuje, da bo po opravljeni hišni preiskavi odpravljeno pridržanje zoper gospoda Voduška," je še povedal Pajk.

Tudi Vodušek je ob koncu četrtkove preiskave v prostorih Info TV povedal, da je šlo za poslovno sodelovanje, ki ga je predlagal Unior, ter da so podpisali več deset pogodb. "Ko bi morali realizirati pogodbe o oglaševanju, so pač dali kazensko prijavo proti meni iz njim znanih razlogov," je dejal.

Ne spreglejte