Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 2. 2014,
15.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 4. 2. 2014, 15.37

8 let

Žena obdolženega Saše Noseta: "Jaz m od milijona nisem videla"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na sojenju za rop stoletja Sašu Nosetu in Dejanu Vidmarju so zasliševali priče. Kljub pravni dobroti je pričala tudi žena obdolženega Saša Noseta Silvana Perkovič Nose.

Na predlog obrambe je sodišče danes zaslišalo Slavišo Azdjenkovića, znanca obdolženega Dejana Vidmarja. Izkazalo se je, da je Vidmar v njegovem imenu najel stanovanje na Mesarski cesti in tudi na najemno pogodbo vnesel njegovo ime. Kot je pojasnila priča, naj bi se Vidmar v tistem času ukvarjal z nepremičninami in ker se je hotel odseliti od doma, ga je vprašal, ali mu lahko uredi neko stanovanje.

"A ker sem doma zadeve uredil, se nisem odselil, nisem videl stanovanja, nisem ga najel, sploh nisem bil tam, on pa je vzel stanovanje na moje ime," je pojasnila priča, ki je zanikala, da bi bil podpis na najemni pogodbi njen.

Naj povemo, da so v kleti tega stanovanja policisti med hišno preiskavo pri Vidmarju odkrili šest umetniških slik slikarja Ivana Groharja, ki so bila ukradena 27. septembra 2007 iz Groharjeve rojstne hiše v Spodnji Sorici.

Potem je na oder za priče stopila žena obdolženega Saša Noseta, varnostnika v banki SKB, ki je delal tudi v noči na 1. november 2005, ko so vlomili v 429 sefov, v 29 pa so skušali vlomiti. Zagovornik obdolženega Noseta Gorazd Fišer je sodišču sicer zaradi občutljivosti pričanja in ker naj bi se izpovedovalo o intimnostih, predlagal izključitev javnosti, a je sodišče ta predlog s sklepom zavrglo.

Priča: Delala sva več služb, da sva preživela Silvana Perkovič Nose je sicer obdolženega spoznala po ropu, leta 2006, zato o kaznivem dejanju ni imela kaj povedati. 34-letna pravnica se je odrekla pravni dobroti, ki jo predvideva zakon, saj bi lahko kot žena obdolženega zavrnila pričanje.

"Če sem jaz milijonar, potem smo vsi v Sloveniji milijonarji," je uvodoma povedala priča. Kot je pojasnila, sta oba z možem opravljala po več služb hkrati, da jima je uspelo preživeti. Tako naj bi Nose poleg tega, da je bil varnostnik, ponoči vozil taksi, nato pa je odprl s. p., sprva se je ukvarjal z računovodskimi storitvami in čistilnim servisom, kjer je delala tudi sama, nato pa se je začel ukvarjati z odpiranjem podjetij.

"Živela sva v hiši njegovih staršev, dve leti sem se tuširala v njihovi kopalnici, zdaj z otrokom živim pri svojih starših. Vem, da tožilka opravlja svoj poklic, a jaz vem za vsak evro, ki ga je prinesel domov, saj sem analizirala svoje življenje zadnjih osem let," je pojasnjevala sodišču.

"Če je Sašo tako dober igralec, si zasluži oskarja!" Po njenem mnenju ne moreš biti tako dober igralec, "če pa je Sašo tako dober, da ima milijone, potem si zasluži oskarja", je na robu solz pripovedovala priča. "Prvič sem ga videla jokati ob hišni preiskavi, na svojega takrat dva meseca starega sina je prisegel, da nima nič z ropom," je navajala in dodala, da mu verjame, sicer je danes ne bi bilo tukaj.

Sodišču je opisovala, kako strašne noči je preživljala, ko se je obdolženi ponoči zbujal, doživljal napade v smislu, da je slišal stvari, da je videl osebe, ki jih ni bilo, zato sta večkrat spala pri prižgani luči, jemal je pomirjevala in uspavalne tablete. "Večkrat me je tudi davil, ni se dogajalo noč za nočjo, pa vendar, šlo je za posledice ropa, ko je bil zvezan sedem ur," je pojasnila priča.

Podrobno je pojasnila, kdo vse in koliko, to pa podkrepila z izpiski, koliko je prispeval za družinski apartma na otoku Krku, ker je v zemljiški knjigi kot lastnik zapisan Nose, prav tako je podrobno opisala, kje in za koliko časa sta bila v teh letih na dopustu. "Vem, da tožilka opravlja svoje delo," je hotela povzeti svoje pričanje, a je tožilka Blanka Žgajner protestirala: "Ne vidim potrebe, da me vmešavate."

"Kako bi vam bilo, če bi ostali sami z dvomesečnim sinom? To so laži, jaz ga poznam. Nisem bila tako slepo zaljubljena, da bi mu kar verjela! Še matičnih celic nisem mogla shraniti za otroka, toliko o milijonih, ki naj bi jih imel," je še dodala.

Ne spreglejte