Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 5. 2008,
15.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 14. 5. 2008, 15.28

8 let

Žrtve Josefa Fritzla izrazile veselje ob prostosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Žrtve Josefa Fritzla so preko sporočil na oglasni deski v domačem kraju Amstetten danes prvič javno izrazile veselje ob prostosti, svoje upe in bolečine, je poročal avstrijski dnevnik Kurier.

Na roko napisana sporočila Elisabeth in njenih otrok spremljajo zahvale za vse izraze "sočutja in solidarnosti", ki so jih prejeli iz celega sveta. "Želim si okrevanje svoje hčerke Kerstin, ljubezni otrok, zaščito družine, ljudi z odprtim srcem in z veliko mero razumevanja," je zapisala 42-letna Elisabeth, ki jo je v kleti imel 24 let zaprto in jo je spolno zlorabljal njen oče Josef Fritzl. 18-letnik se navdušuje nad soncem in svežim zrakom 18-letni Elisabethin sin, ki pred osvoboditvijo 26. aprila nikoli ni videl dnevne svetlobe, je v sporočilu zaupal, da ljubi sonce, svež zrak in naravo ter da se veseli svobode in tega, da je s svojo družino. Petletni sin pa sanja o sankanju, vožnji z avtomobilom, igri z drugimi otroki in sprehodih po travniku.

Zdravstveno stanje 19-letne Kristin je stabilno

Razkritje družinske drame je omogočila hospitalizacija 19-letne Kerstin, ki je bila z mamo in dvema bratoma vse svoje življenje zaprta v kleti brez oken in ki je še vedno v bolnišnici v umetni komi. Njeno zdravstveno stanje naj bi bilo po besedah zdravnikov sedaj stabilno.

Družina je trenutno zaščitena pred pozornostjo medijev in je deležna psihiatričnega svetovanja na kliniki v Amsttetnu, ki je sto kilometrov daleč od Dunaja. Tam se od odkritja afere nahajajo tudi trije drugi Elisabethini otroci, ki sta jih posvojila Fritzl in njegova žena in ki so živeli z njima "normalno" življenje. Le-ti pogrešajo svoje prijatelje in se želijo vrniti v šolo.

Postopna vrnitev v "resnično" življenje

Vodja klinike Berthold Kepplinger je ob tem poudaril, da je "vrnitev v resnično življenje mogoča le postopoma in z veliko mero previdnosti".

Ne spreglejte