Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 9. 2012,
13.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 9. 2012, 13.36

8 let

Amazon bo oglase na novem Kindlu izklopil za doplačilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kupci Kindla Fire bodo lahko naročili izklop vgrajenih oglasnih sporočil. Amazon jim bo ob nakupu za to računal dodatnih 15 ameriških dolarjev (11,7 evra).

Novi tablični računalnik Kindle Fire ima že vgrajena oglasna sporočila, ki se prikazujejo na zaklenjenem zaslonu in ob robu domačega zaslona. Te "posebne ponudbe" naj bi po besedah predstavnikov Amazona prispevale k nižji ceni tablic, ki se bodo na ameriškem trgu gibale med 159 in 599 dolarji (med 125 in 470 evri).

Na četrtkovi predstavitvi so v podjetju sicer napovedali, da se oglasov ne bo dalo izklopiti, a so zaradi pritiska javnosti konec tedna spremenili odločitev. Sporočili so, da bo izklop mogoč ob doplačilu v višini 15 dolarjev, a menijo, da se bo za to možnost odločilo malo kupcev.

Modelov 4G še ne smejo prodajati

Zanimivo pa je, da je Amazon nove tablice predstavil, preden je sploh pridobil dovoljenje za prodajo, ki ga v ZDA izdaja Zvezna komisija za telekomunikacije (FCC).

Vsi izdelki s področja brezžične komunikacije morajo namreč pridobiti potrdilo, da delujejo varno in ne ovirajo drugih signalov. V to skupino sicer sodi le 8,9-palčni Kindle Fire 4G, medtem ko druge različice tovrstnega dovoljenja ne potrebujejo, ker delujejo le prek Wi-Fi-ja.

Takih spodrsljajev si večja podjetja ne privoščijo pogosto, v primeru Amazona pa je za naglico verjetno kriva želja, da bi na trgu čim prej dohiteli Applovega iPada. Začetek prodaje vseh modelov so tako predvideli za 20. november, a ga bodo morali v primeru Kindlov 4G morda celo prestaviti.

Kot ocenjujejo analitiki, za to sicer ni veliko možnosti, saj naj bi FCC dovoljenje izdal že kmalu. Vseeno pa so z Amazona vsem tistim, ki so naročili Kindla 4G, poslali sporočilo s pripisom: "Ko bo FCC odobril prodajo, vam bomo poslali poziv, da potrdite prednaročilo Kindla Fire."

Ne spreglejte