Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 5. 2009,
6.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 7. 5. 2009, 6.59

8 let

Amazon.com predstavil Kindle DX

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Amazon.com je predstavil večjo in bolj zmogljivo različico bralnika e-knjig Kindle DX z 9,7-palčnim zaslonom, ki je primernejši za branje časopisov. Stane 489 ameriških dolarjev.

Največja razlika med predhodnikom Kindle 2 in Kindle DX je velikost zaslona, ki je za 2,5-krat večji od prve različice bralnike e-knjig Kindle. Branje časopisov in knjig na 9,7-palčnem zaslonu je že precej podobno branju časopisa na papirju z merami 21x28 centimetrov. Branje na Kindle 2 je bolj podobno branju knjige, na Kindle DX pa branju časopisa.

Naprava meri 26,4 centimetrov v višino, 18,3 v širino in 0,96 centimetra v debelino, tako da deluje zelo tanek, ko ga držimo v rokah. Težek je 535 gramov, kar je približno enako kot s spiralo speta papirnata beležnica v A4 formatu. Zadnja stran Kindla DX je iz brušene kovine, ki je enaka, kot pri Kindle 2.

Več pomnilnika, malenkostno spremenjen uporabniški vmesnik Kindle DX ima 4 GB RAM pomnilnika in na disku dovolj prostora za 3,500 knjig. Uporabniški vmesnik se v primerjavi s Kindle 2 skorajda ni spremenil. Gumb »Home« (ang. domov) je še vedno najbolj pripraven za vrnitev na izhodišče. Pet smerni gumb »Toggle« pa omogoča navigacijo po menijih. Edina razlika je v tem, da sta z leve strani odstranjena gumba »Page Forward« (ang. pojdi na naslednjo stran) in »Page Back« (ang. pojdi na prejšnjo stran). Oba sta še vedno na desni strani.

Dodan senzor za zaznavanje gibanja

Ena izmed ključnih izboljšav je dodan senzor za zaznavanje gibanja (accelerometer), tako da Kindle DX zazna svoj položaj in glede na to obrača sliko na zaslonu. Slednje omogoča ogled dokumentov, slik in tabel v ležečem položaju. Dejansko se lahko napravo uporablja v na glavo obrnjenem položaju, tako da lahko levičarji gumb Page Forward/Page Back uporabljajo z levo roko. Dodana je tudi podpora za PDF in RTF format. V Kindle 2 je sicer že bilo omogočeno prikazovanje PDF datotek, vendar je delovalo slabo. Sicer Kindle DX podpira še TXT, Audible, HTML, Doc, JPEG, GIF in PNG datotečne formate.

Ne spreglejte