Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 1. 2010,
18.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 11. 1. 2010, 18.20

8 let

Amazonov kindle dobiva vse več tekmecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bralnik knjig v elektronski obliki kindle, za katerim stoji ameriški spletni velikan Amazon.com in je sprožil pohod tovrstnih napravic v zadnjem času, se sooča z vse večjim številom tekmecev.

Konkurenti ponujajo bralnike, namenjene posebej za poslovneže ali pa za branje časopisov in revij. Skokovita rast trga e-knjig Na letošnjem mednarodnem sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu, ki se je končal v nedeljo, se je obiskovalcem predstavljalo okrog dva ducata e-bralnikov, več kot kdajkoli doslej. To kaže na rast trga e-knjig.

Svoja elektronska bralnika je predstavil tudi Samsung Japonski proizvajalec elektronike Sony se s svojim readerjem že nekaj časa bori proti kindleu, prav tako ameriška veriga trgovina Barnes & Noble z nookom, v teh dneh pa je svoja bralnika E6 in E101 predstavil tudi južnokorejski Samsung.

Plastic Logic s specializiranimi bralniki Britanski Plastic Logic je predstavil svoj dolgo pričakovani e-bralnik que, ki naj bi bil namenjen posebej za poslovno javnost, saj naj bi med drugim omogočal delo z razpredelnicami in drugimi poslovnimi orodji. Podjetje namerava v prihodnosti predstaviti tudi bralnike, prilagojene za študente, učitelje, zdravstvene delavce in druge nišne trge.

Skiff reader za branje časopisov in revij Mlado ustanovljeno ameriško podjetje Skiff je predstavilo svoj bralnik skiff reader, ki naj bi bil posebej namenjen tudi za branje časopisov in revij in zagotavlja tudi možnost oglaševanja ob člankih.

Apple bo predstavil računalnik, ki lahko služi kot e-bralnik Ameriški računalniški proizvajalec Apple pa naj bi še ta mesec predstavil nov tablični računalnik, ki bi lahko dobro služil tudi kot e-bralnik. Po mnenju analitikov bi lahko tablični računalniki sicer pomenili zaton naprav, ki delujejo le kot bralniki e-knjig.

Ne spreglejte