Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
13.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 13.39

8 let

GZS razpisuje nagrado Netko za najboljše spletne strani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
GZS je skupaj z Javno agencijo za podjetništvo in tuje investicije in visokošolskim ministrstvom objavlja razpis za nagrado Netko za najkakovostnejše in najbolj inovativne spletne strani.

Nosilci razpisa želijo s tem spodbuditi rabo interneta kot komunikacijsko-poslovnega orodja in dvigniti kakovost spletnih rešitev. Razpis za nagrado Netko je namenjen podjetjem, ustanovam, uradom, skupnostim ter posameznikom, katerih spletne stani presegajo klasično izvedbo po različnih kriterijih in kategorijah. Komisija bo v splošnem smislu ocenjevala ujemanje spletnega mesta s strateško usmeritvijo podjetja oz. organizacije, prilagojenost interesom uporabniških skupin in naprednost ter dovršenost projekta. Za najboljšo spletno stran lahko glasujejo tudi uporabniki Letošnji razpis med drugim uvaja novost, ki uporabnikom svetovnega spleta omogoča, da glasujejo za njihovo najljubšo spletno stran, s čimer želijo nagrado Netko približati tudi vsakdanjim uporabnikom interneta. Zainteresirani se sicer do 15. oktobra lahko prijavijo v sedmih tekmovalnih kategorijah (Predstavitve podjetij s področij industrije, storitev trgovine in financ; predstavitev institucij s področij javne in državne uprave; mediji in informativni portali; spletne storitve; produkti in blagovne znamke; celovit spletni nastop organizacije; inovativno komuniciranje).

Poleg tega bo komisija podelila še tri nagrade, in sicer Netka za agencijo leta, Netka za mlado agencijo leta ter, kot omenjeno, Netka po izboru ljudstva.

Žirije že znane Kot je ob tem na današnji novinarski konferenci povedal direktor združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS Dušan Zupančič, so žirije za izbiranje nagrad v posameznih kategorijah že znane. Pri njihovi sestavi so zasledovali cilj, da je v vsaki žiriji po ena znana osebnost, predstavnik stroke in strokovna oseba, ki dela na tem področju.

Prejemniki nagrad bodo razglašeni na posebni prireditvi 28. oktobra v prostorih GZS. Kot ob tem še poudarjajo nosilci razpisa, bodo prejemniki nagrad javno izpostavljeni, poleg tega pa bodo v uporabo dobili elektronski znak nagrade za uporabo na spletnih straneh.

Ne spreglejte