Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
18. 1. 2024,
18.57

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

Natisni članek

smrt YouTube

Četrtek, 18. 1. 2024, 18.57

3 mesece, 1 teden

Internet žaluje: umrl je slavni ljubitelj živali

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27
Brian Barczyk | Brian Barczyk se je v svojem zadnjem sporočilu sledilcem zahvalil za dolgoletno podporo in se poslovil od njih. Umrl je le devet dni po objavi videoposnetka. | Foto YouTube / Posnetek zaslona

Brian Barczyk se je v svojem zadnjem sporočilu sledilcem zahvalil za dolgoletno podporo in se poslovil od njih. Umrl je le devet dni po objavi videoposnetka.

Foto: YouTube / Posnetek zaslona

Po skoraj enoletnem boju z rakom trebušne slinavke je ta teden v 55. letu starosti umrl Brian Barczyk, svetovno znani navdušenec nad plazilci, predvsem kačami, ki ga je na YouTubu in družbenih omrežjih spremljalo ogromno ljudi, njegove podvige pa smo pred leti lahko videli tudi na TV-zaslonih v Sloveniji. 

Brian Barczyk je bil znan kot ustanovitelj terarija The Reptarium v ameriški zvezni državi Michigan, kjer je med drugim doma njegova zbirka kač, ki z več kot 30.000 primerki velja za eno največjih na svetu.

Svojo ljubezen do plazilcev je Barczyk uspešno prenesel na YouTube, kjer je na njegov kanal naročenih skoraj 5,3 milijona uporabnikov, še več kot skupno deset milijonov ljudi pa ga je spremljalo na družbenih omrežjih TikTok, Facebook in Instagram. 

Barczyk je v javno sfero prvič sicer vstopil leta 2016, ko je bil kot strokovnjak za plazilce, predvsem za (strupene) kače, gost v dokumentarni oddaji Lovci na strup, ki jo je pri nas prenašal Discovery Channel Slovenija.

Marca lani je Barczyk svoje sledilce šokiral z razkritjem, da so mu odkrili raka trebušne slinavke. Kljub bolezni je nadaljeval z ustvarjanjem vsebin. Še pred dvema tednoma je objavil videoposnetek, v katerem je predstavil napredek pri gradnji svojega akvarija LegaSea. 

Dva dni pozneje se je Barczyk pojavil v svojem zadnjem videoposnetku, v katerem je razkril, da je njegove kariere na YouTubu konec in da se seli v paliativno oskrbo, od gledalcev pa se je poslovil in se jim zahvalil za njihovo podporo. Umrl je 14. januarja na svojem domu v Michiganu. 

Zadnje slovo Briana Barczyka:

Ne spreglejte