Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 9. 2012,
10.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 4. 9. 2012, 10.41

8 let

Jerca Zajc Šušteršič: mobitel večkrat obsesivno iščem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na Planet TV bo informativni program povezovala tudi Jerca Zajc Šušteršič, ki se mora ob mrzličnem iskanju mobitela kdaj tudi poklicati z drugega telefona, da ji ga uspe najti.

Na internetu prek mobilnega telefona je nenehno: "Vsak dan, vsak prosti trenutek. Poklicna deformacija pač, ker moram biti ves čas na tekočem z novicami." Internet ima po njenem mnenju za njo le prednosti. Njegove slabosti zaradi ne tako redne uporabe in neuporabe socialnih omrežij težko opazi, a vseeno priznava njegov velik pomen: "Če potrebuješ kakšno telefonsko številko, naslov, lokacijo, določene podatke – ko se z nekom pogovarjaš o določeni temi, lahko takoj preveriš, najdeš informacijo, ki jo potrebuješ …"

Preverjanje svetovnega in domačega dogajanja je prva stvar, ki jo zjutraj naredi: "Pogosto tudi vreme in seveda tudi elektronsko pošto." Prebiranje najnovejših novic omogočajo tudi socialna omrežja, na katerih pa Jerca Zajc Šušteršič (še) nima računa. "Temu sem se skušala, resnici na ljubo, zadnja leta malo izogibati," čeprav se zaveda, da je "tovrstno mreženje" včasih tudi koristno, sploh če si novinar. Razmišlja, da se bo to v prihodnje spremenilo.

Prvi mobitel je bila Nokia Prvi računalnik je dobila ob koncu osnovne šole; med življenjem z računalniki danes in takrat pa "ni primerjave". V času, ko so postajali računalniki vse bolj dostopni, so postali tudi mobiteli vse bolj cenovno dostopni. Njen prvi je bil znamke Nokia, kupila pa ji ga je mama. Koliko mobitelov natančno je imela, ne ve, a jih je bilo zagotovo "več kot pet in manj kot deset".

Prigod z mobiteli pravi, da nima, čeprav se ji pogosto zgodi, da ga založi: "Večkrat na dan ga založim, nato obsesivno iščem, včasih moram celo poklicati z drugega telefona, da ga potem najdem."

Talking Tom za hčerko Spletnim nakupom ne zaupa rada, prek spleta še ni nakupovala: "Sem bolj "otipljiv" tip človeka, ko grem po nakupih, si pogosto prvič le ogledam določeno stvari, doma premislim in šele potem kupim." Morda je prav to nezaupanje krivo, da za zdaj še ni kupila nobene mobilne aplikacije. Na belem iPhonu, ki ga uporablja trenutno, ima vrsto aplikacij: "Od internetnih radiev, do vremena, internetnih spletnih strani, do koledarja, TV-sporeda, do predvajalnika, baterije, pa tudi do na primer odganjalca komarjev in Talking Toma za hčerko." Doma imajo tudi tablico znamke Samsung, ki je za zdaj še v skupni uporabi, kupil pa jo je mož.

Ne spreglejte