Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 3. 2012,
9.03

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vtisi Vtisi

Torek, 13. 3. 2012, 9.03

3 mesece, 2 tedna

Ocenili smo: Nokia Essence Bluetooth Stereo Handset BH – 610

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav so bluetooth slušalke trg preplavile že pred nekaj leti, so še vedno "in". Nokijina slušalka Essence ne bo navdušila le vaših ušes, ampak tudi može v modrem.

Nokijina bluetooth slušalka, ki ni nič kaj privlačnega videza, nam omogoča poslušanje glasbe in prostoročno klicanje, s čimer bomo razveselili predvsem može v modrem. Naprava, ki se poveže s slušalko brez bluetootha, je lahko na oddaljenosti največ desetih metrov. Morda bi to lahko šteli za slabost, saj se je kar nekajkrat zgodilo, da smo se nahajali zunaj njenega dosega, je pa res, da ima tudi pozitivno stran – vsi tisti pozabljivci, ki redno pozabljate mobitel ali druge naprave, boste vedeli, da se naprava v času delovanja slušalk nahaja v radiju desetih metrov.

Baterija si zasluži pohvalo. Če se radi pogovarjate ali pa zabavate ob dobri glasbi, lahko z boki migate do osem ur. Velikokrat se nam zgodi, da ali pozabimo napolniti baterijo za naše napravice ali pa se nam tako mudi, da je ne uspemo napolniti. Nokijina slušalka ima to prednost, da lahko le s 15-minutnim polnjenjem baterijo napolnimo za vsaj štiriurno brezhibno delovanje. Ko bo baterija skorajda izpraznjena, boste dobili obvestilo. Srce slušalke se skriva v njeni notranjosti; odstraniti je ne smemo, zato lahko njena okvara pomeni servis ali pa nakup nove slušalke.

Priklopite do osem naprav Uporaba brezžične slušalke je preprosta: vklopite bluetooth na svojem mobilnem telefonu, prižgite slušalko in na mobilniku najdite slušalko za bluetooth povezavo. Če vas bo kaj v vaši okolico zmotilo in ne boste uspeli slušalke povezati z mobilnikom ali katero drugo napravo, se bo slušalka čez 30 minut sama izklopila in vam privarčevala baterijo. Dobra lastnost, ki jo prinaša slušalka, je dejstvo, da lahko nanjo priklopite kar osem naprav, hkrati pa se lahko na njo poveže en mobitel in en predvajalnik glasbe.

Kot smo že omenili, videz Nokijine slušalke ni nič kaj posebnega. A kdo gleda na videz slušalke? Njeno poslanstvo je dobro delovanje, ki pa ga ta slušalka tudi nudi. Na sprednji strani ima štiri gumbe, ki omogočajo predvajanje pesmi, začasno ustavitev, nadaljevanje predvajanja, predvajanje naslednje in prejšnje pesmi. Ti gumbi pa so namenjeni tudi opravljanju klicev. Z enkratnim pritiskom na tipko se javimo na klic, z dvakratnim pa ga zavrnemo. Slušalka pa omogoča tudi, da vrnemo zgrešeni klic, ne da bi izvlekli mobilni telefon iz žepa ali torbice, kar bo navdušilo predvsem rekreativce, ki si teka ali kakšnega drugega športa ne morejo predstavljati brez mobitela.

Bass Perfection za zdrav sluh V specifikacijah je zapisano, da možnost Bass Perfection zmanjšuje hrup iz okolice, kar pomeni, da lahko poslušamo glasbo brez dodatnih šumov iz okolice. Običajno ob hrupu iz okolice raje povišamo glasnost, kar pa uničuje naš sluh. Te slušalke pa sodijo med tiste bolj "zdrave", saj ščitijo naša ušesa pred negativnimi učinki glasnega poslušanja, kar je pokazal tudi naš test. Tudi v hrupnem okolju so slušalke proizvajale dober in čist zvok brez dodatnega mešanja s hrupom ob cesti.

Kdo bi si jo privoščil? Pri slušalkah, ki so namenjene prostoročnemu klicanju in poslušanju glasbe, ne gre toliko za videz, gre za njihovo uporabnost. Ta okvirček bi odkljukali na seznamu, ki bi ga izpolnjevali, če bi se odločali za nakup teh slušalk. Če ste veliko na poti, ali pa vam ni živeti brez glasbe, hkrati pa še vedno želite poskrbeti, da vam na stara leta ne bo pešal sluh zaradi nabijanja glasbe, so slušalke Nokia Essence, znane tudi pod imenom BH – 610, prava izbira.

Ocena: 8 Legenda ocen: 1 – Raje umrem, kot da me kdo vidi s tem. 2 – Vzamem le, če bi mi rešil življenje. 3 – Če mi ga podarijo, ga morda vzamem. 4 – Še veliko mu manjka. 5 – Za silo bi bilo. 6 – Še kar. 7 – Na pravi poti. 8 – Dober izbor. 9 – Odlična naprava. 10 – Brez njega mi živeti ni.

Ne spreglejte