Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 8. 2008,
9.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 17. 8. 2008, 9.09

8 let

Polo Ralph Lauren predstavil mobilno nakupovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri športni znamki Polo Ralph Lauren so ocenili, da so tehnološko napredni navdušenci nad športno modo pripravljani na nakupe prek mobilnega telefona.

Polo Ralph Lauren je prvi izdelovalec luksuznih dobrin, ki bo lansiral spletno trgovino, optimizirano za mobilne naprave. S tem hoče na drugih področjih uveljavljen trend nakupovanja z mobilnim telefonom uveljaviti tudi pri dražjih tekstilnih blagovnih znamkah. Stavijo na tehnološko napredne navdušence nad športno modo Uporaba telefona za nakup vozovnic za vlak ali produktov na avtomatih za pijačo je nekaj običajnega na Japonskem, vendar tovrstno nakupovanje se v ZDA še ni prijelo. "Menimo, da se bo v Ameriki to uveljavilo pri ljudeh, ki so bolj domači z novimi tehnologijami," je po poročanju Reutersa dejal David Lauren, podpredsednik področja za oglaševanje in sin izvršnega direktorja Ralpha Laurena. "V drugih državah mobilno nakupovanje postaja del kulture. Trend prihaja tudi v ZDA in za modno podjetje je zelo pomembno, da identificira trende ter jih izkoristi," je še dejal.

Ponavadi nove tehnologije najprej osvoji mladina, vendar po Laurenovih besedah z mobilno trgovino ne merijo na točno določeno starostno skupino. "Merimo na posameznike, ki jih zanima naša blagovna znamka in obenem tudi tehnologija. Uspeli bomo pri posameznikih, pri katerih se srečata ti dve zanimanji," je dejal Lauren.

S telefonom bodo skenirali posebne kode Polo Ralph Lauren bo pričel z nameščanjem posebnih kod na tiskane oglase, poštne oglase in na okna svojih trgovin. Kupci bodo nato lahko na telefone s fotoaparati lahko prenesli posebno programsko opremo, tako da bodo lahko poskenirali kode. Program jih bo preusmeril na mobilno Ralph Lauren spletno stran, kjer bodo lahko nakupovali, gledali teniške video posnetke in brali druge vsebine podjetja.

Lauren ni želel navesti koliko finančnih sredstev so vložili v novo tehnologijo in kakšen učinek pričakujejo. Mobilni telefoni z bralci kod naj bi na prodajne police prišli v enem letu.

Ne spreglejte