Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
13. 5. 2013,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 5. 2013, 11.42

8 let

Prihaja Samsung Galaxy S4 za proletarce - Mini

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Samsung Mobile poslovne skrivnosti varuje izjemno slabo. Že slab mesec pred uradno predstavitvijo je namreč znano, da se bo paradnemu konju serije Galaxy S znova pridružila manjša izvedenka.

S4 Mini bo konkretno nadgradil temelje, ki jih je Samsung lani postavil z nekoliko pokvečeno različico prvaka S3. Za začetek bo mobilni telefon videti veliko manj igračkasto, saj zunanjost ne bo znova dajala vtisa, da je Samsung rezal stroške na skoraj vseh mogočih koncih. S4 Mini bo namreč odet v pomanjšano različico ohišja velikega brata – kvazikovinska obroba in karbonski vzorec na pokrovu baterije tako ostajata. Videz je seveda stvar osebnih preferenc, občutek v roki pač ne – S4 nas s tega vidika ni bistveno navdušil. Bo Mini zaradi skromnejših dimenzij v dlan sedel bolj udobno?

Način za zapolnitev vrzeli, ki je pravzaprav ni "Skromnost" morda ni pravi izraz, saj bo S4 Mini vsaj dosegel, če ne kar presegel dimenzije predhodnika. S 4,3 palca bo zaslon zagotovo večji (S3 Mini 4,0 palca), višja bosta tudi ločljivost (540 x 960 pikslov) in gostota pik na palec (256), matrika pa ostaja enaka (Super AMOLED).

Glede na model I8190 bo nadgrajen tudi performans – procesor sicer ostaja pri dveh jedrih, a bo frekvenca občutno višja (1,6 GHz proti enemu gigahercu), delovnega pomnilnika naj bi bilo znova (morda samo?) en gigabajt. Fotoaparat je pridobil tri megapiksle, skoraj zagotovo pa bo deležen tudi serije nadgradenj s funkcijami, ki so del odličnega očesa telefona Galaxy S4. Uporabniki naj bi imeli možnost izbirati med šestimi različicami, saj bodo na voljo izvedenke z 8, 16 in 32 gigabajti shrambe ter eno ali dvema režama za kartic(i)o SIM.

Kdaj? Samsung naj bi S4 Mini najavil konec maja, a ta na predstavitvenem piedestalu ne bo osamljen – premierni prikaz naj bi namreč doživela še S4 Active, ki nadaljuje zapuščino uspešne serije xCover, in S4 Zoom, južnokorejski odgovor na fotografsko orientirano Lumio 928.

Ne spreglejte