Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 10. 2011,
13.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 22. 10. 2011, 13.39

8 let

Japti prejel rekordno število prijav izumov in inovacij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na javno povabilo k prijavi izumov, invencij in inovacij za šesti Slovenski forum inovacij je Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije (Japti) prejela rekordnih 235 prijav.

Lani pa jih je prispelo 176. Na forumu, ki bo potekal 22. in 23. novembra, se bo predstavilo 54 najboljših.

Sloveniji ne primanjkuje ustvarjalnega in inovativnega potenciala Takšen odziv dokazuje, da Slovenski forum inovacij spodbuja ljudi k inovativnosti, idejam in iskanju inovativnih rešitev ter vliva optimizem, da Sloveniji kljub svetovni gospodarski in finančni krizi ne primanjkuje ustvarjalnega in inovativnega potenciala, so sporočili z Japtija.

Inovacije je nacionalna ocenjevalna komisija, sestavljena iz 55 uglednih slovenskih strokovnjakov, ocenjevala s tehnično-inovacijskega, vsebinsko-inovacijskega, podjetniško-poslovnega vidika, vidika odličnosti ustvarjalnih industrij in vidika pravic intelektualne lastnine.

Kategorije: inovativni proizvod, inovativna storitev in inovativni poslovni model Umeščene so v kategorije: inovativni proizvod, inovativna storitev in inovativni poslovni model. Od vseh prijavljenih inovacij je bilo tako 157 inovativnih proizvodov, 56 poslovnih storitev in 22 poslovnih modelov.

Glede na kakovost prijavljenih inovacij, predvsem kakovostnejših inovativnih proizvodov, bo Japti na forumu predstavil 54 izbranih inovacij - 35 proizvodov, 14 storitev in pet poslovnih modelov. Med izbranimi inovacijami je 23 takšnih, katerih prijavitelj je mikro, malo ali srednje veliko podjetje, 17 s strani inovatorjev oz. skupin inovatorjev in 11 s strani velikega podjetja.

Nacionalni katalog slovenskih inovacij 2011 Vse izbrane inovacije bodo predstavljene v obliki sejemske razstave, nekatere tudi v živo, objavljene pa bodo tudi v nacionalnem katalogu slovenskih inovacij 2011. Seznam prijavljenih inovacij in njihova razvrstitev po kategorijah je objavljen na uradni spletni strani foruma www.foruminovacij.si.

Slovenski forum inovacij je osrednji poslovni dogodek na temo inovativnosti in podjetništva. Na njem se bodo predstavili najinovativnejši proizvodi, najinovativnejše storitve in najinovativnejši poslovni modeli slovenskih podjetij, posameznikov in raziskovalnih institucij.

Ne spreglejte