Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 3. 2012,
8.02

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

potapljači

Sobota, 17. 3. 2012, 8.02

8 mesecev, 3 tedne

Mariborski potapljači že dvajsetič v čiščenje Drave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mariborsko potapljaško društvo je že dvajsetič doslej pripravilo ekološko akcijo Drava 2012 - Ni nam vseeno.

Kot poudarjajo prireditelji akcije, katere častni pokrovitelj je tudi letos predsednik republike Danilo Türk, je njen glavni cilj osveščanje ljudi o dejstvih, povezanih z Dravo, možnostih rekreacije in preganjanju strahu pred reko.

Celodnevno dogajanje je bilo tudi izobraževalnega značaja Ekološka akcija se je pričela danes ob 10. uri na osrednjem prireditvenem prostoru pri Vodnem stolpu na Lentu, kjer so se zainteresiranim obiskovalcem predstavili sodelujoči. Celodnevno dogajanje bo tudi izobraževalnega značaja, saj so povabljene skupine, organizacije in društva predstavile vsaka svoj pogled na reko, urejeni pa so bili tudi razstavni prostori z informatorji, ki so predstavljali svoje dejavnosti.

Letošnja novost, ki so jo pripravili predvsem za potapljače, je sejem rabljene potapljaške opreme. To je bila priložnost za ljubitelje potapljanja, da so med seboj še pred glavno sezono razpravljali o opremi ter izmenjali znanje in izkušnje. Ob tem so potekale predstavitve nove potapljaške opreme, organizatorji pa so pripravili tudi strokovno predavanje in projekcijo.

Potapljači so že vedeli, kaj jih čaka Potapljači so v tem času izvedli akcijo čiščenja dna reke Drave, ob 14. uri pa so pripravili zaključno prireditev, na kateri so predstavili potek projekta in odprli fotografsko razstavo z razglasitvijo rezultatov fotografskega natečaja.

Kot je povedal predsednik društva Vojo Eraković, so njihovi potapljači v zimskem času v Mariboru pripravili že več potopov, s katerimi so evidentirali večje kosovne odpadke. Tako so že vedeli, da jih čaka kar nekaj koles, motorno kolo, nakupovalni vozički, klopi, ograje. Ni pa bilo tokrat avtomobilov, ki so jih v preteklosti prav tako že izvleki iz Drave.

Potopilo se je okoli 60 potapljačev V Mariboru se je tako potopilo okoli 20 potapljačev, na vseh lokacijah skupaj pa okoli 60. Organizatorji so namreč tokrat prvič poskrbeli, da so se istočasno v Dravo spustili še potapljači v Dravogradu, Rušah in na Ptuju, pa tudi v Varaždinu. Po Erakovićevih besedah se izboljšuje tudi kemična čistost Drave, zato je načrt Mestne občine Maribor tudi ta, da bi v roku naslednjih petih let ob reki znova uredili organizirana kopališča.

Ne spreglejte