Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 12. 2010,
10.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 12. 12. 2010, 10.34

8 let

Na Krvavcu bo tudi letos stala eskimska vas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prihodnji konec tedna bo na smučišču Krvavec zaživela eskimska vas - naselje iglujev, ki je podjetju Koren Sports prineslo nagrado Zlati sejalec 2008 za ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu.

Eskimsko doživetje si zadnja leta privošči okrog 15.000 obiskovalcev, je za STA povedal direktor podjetja Matija Koren. Eskimska vas bo odprta do predvidenih otoplitev v aprilu 2011 Eskimsko vas bodo odprli 18. decembra, letos pa jo bodo sestavljali hotel (pet standardnih iglujev za šest oseb in dva romantična za pare), restavracija za 40 oseb, bar in iglu s finsko savno. Med seboj povezani igluji so izdelani iz snega, zato bo eskimska vas za obiskovalce odprta do predvidenih otoplitev v aprilu 2011. Od nič do štiri stopinje Celzija Temperatura v iglujih znaša od nič do štiri stopinje Celzija, iz snega pa je izdelana tudi njihova notranja oprema. Postelje so iz posebnega snežnega bloka, prekritega z izolacijskim materialom in z ovčjimi kožami, obiskovalci pa poleg tega prespijo v pripravljenih ekspedicijskih spalnih vrečah.

V sodelovanju s podjetjem Ledene skulpture Rismondo bodo na Krvavcu tudi letos zgradili ledeni iglu z opremo iz istega materiala, ki bo precej podoben sobanam v švedskem Ice Hotelu. Po besedah Matije Korena iz podjetja Koren Sports gre sicer za edini tovrstni objekt v Srednji Evropi.

Eskimsko doživetje V vasi skušajo nuditi predvsem eskimsko doživetje: organizirajo zajtrke in večerje, poskrbijo za animacijo, za podjetja pa nudijo športno-animacijske programe in programe za ekipno sodelovanje. Silvestrski zabavi bo osmega januarja sledila zabava z glasbo, 27. februarja golf na snegu, 12. marca turnir v pokru, 26. marca pa lov za izgubljenim zakladom, je dodal Koren. Zamisel se je po njegovih besedah porodila pred leti med obiskom v Švici, kjer je znanec postavil prvo tovrstno vas. V Sloveniji jo Koren Sports postavlja že četrto sezono, stroški postavitve vasi znašajo okrog 25.000 evrov, letno pa beležijo okrog 15.000 obiskovalcev in 600 nočitev.

Ne spreglejte