Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2013,
10.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 31. 1. 2013, 10.38

8 let

Premier sprožil preiskavo zaradi novinarke brez hlačk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Srbski premier Ivica Dačić je zaradi intervjuja, ko ga je spraševala novinarka brez spodnjih hlačk, sprožil preiskavo. Cela Srbija pa se še vedno nasmiha.

Ivica Tončev, posebni svetovalec premierja Dačića za nacionalno varnost, je za srbski Blic potrdil, da bo sprožena preiskava, kako so lahko na skrivaj posneli intervju in ga predvajali v oddaji Nemogoča misija. Poudaril je, da premier ni dal dovoljenja, da se posnetek predvaja v javnosti. Sicer skrita kamera ni samo posmeh Ivici Dačiću, ampak celi Srbiji.

Na vprašanje, kako je mogoče, da je bil premier sploh posnet s skrito kamero, je Tončev odgovoril, da so uredniki oddaje na TV Koperkinus zlorabili njegovo zaupanje, da pa bodo kaznovani vsi, ki so kršili zakon ali novinarski kodeks.

Medtem pa so Dačićevi strankarski kolegi hudomušni. Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa in visok funkcionar Socialistične stranke Srbije, ki jo vodi prav Dačić, je za Pink TV dejal, da bi se premier moral pozabavati s "predmetom", ki mu ga je novinarka pokazala.

"Če bi bil jaz na mestu premierja Dačića, bi se konkretno pozabaval s 'predmetom', če je bil že tako odprt. Seveda v dogovoru z novinarko," je dejal.

Poročali smo, da je bil srbski premier Ivica Dačić, sicer predsednik Socialistične stranke Srbije, nemalo presenečen, ko je opazil, da ga novinarka intervjuja brez spodnjih hlačk. Ekipa oddaje Nemogoča misija se je namreč dogovorila, da bo novinarka, ki je bila brez hlačk, v nekem trenutku razširila noge, tako da bo srbski premier to opazil. Dačić je samo debelo pogledal, nihče pa ni vedel, da je to pravzaprav skrita kamera najnovejšega dela oddaje Nemogoča misija.

Branka Knežević, 35-letna nekdanja Playboyeva zajčica, ki je intervjuvala srbskega premiera, pa je izjavila, da je sodelovanje v oddaji sprejela kot velik izziv. "Nekaj časa se tudi nisem brila, saj je moral biti Dačić prepričan, da je videl tisto, kar je videl," je še povedala za srbski Kurir. Drugače premierja zelo spoštuje, zato ji je bilo malce nerodno.

Ne spreglejte