Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
24. 4. 2015,
18.41

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 24. 4. 2015, 18.41

7 let, 2 meseca

Kateri slovenski trgovec je po prodaji Mercatorja največji?

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Med Mercatorjem in Tušem se je vnel prepir, kateri je največji slovenski trgovec. Celjska družba Tuš v oglasnih sporočilih namreč navaja, da je "največji slovenski trgovec".

To je zmotilo Mercator, ki je že od lanskega leta v lasti hrvaškega Agrokorja, saj še vedno trdi, da je sam največji slovenski trgovec.

Po pritožbi Mercatorja na Slovensko oglaševalsko zbornico je oglaševalsko razsodišče potrdilo, da Mercator ostaja največji slovenski trgovec. In to čeprav je Tuš največji trgovec v slovenski lasti.

Tuš protestno izstopa iz Slovenske oglaševalske zbornice Z razsodbo se ne strinjajo v Tušu, saj v njih vzbuja dvom o uporabi enakih meril za vse. Opozarjajo tudi, da so v postopku sodelovale osebe, ki so po informacijah, s katerimi razpolagajo, poslovno tesno povezane z Mercatorjem. "Nesporno dejstvo ostaja – Tuš je največji trgovec v slovenski lasti in s tem največji slovenski trgovec, na kar je ponosen," pravijo v Tušu, ki zaradi tega izstopajo iz Slovenske oglaševalske zbornice.

"Oglaševalsko razsodišče je Mercatorjevi pritožbi ugodilo, čeprav je Tuš največji trgovec v slovenski lasti," so sporočili iz Tuša.

Tuš: Če bi presojali po kraju registracije družbe, bi bili slovenski družbi tudi Microsoft in OMV Po navedbah Tuša potrošnik presoja slovenskost posamezne družbe po izvoru lastništva. Če bi bilo drugače oziroma če bi presojal po kraju, kjer je družba registrirana, bi bile za potrošnika vse družbe, ki so registrirane v Sloveniji, slovenske, tako tudi na primer Microsoft, OMV, H&P in druge.

V Tušu še poudarjajo, da so ponosni, da so največji slovenski trgovec. Še naprej bodo skrbeli, da bo na njihovih policah vedno več izdelkov slovenskih proizvajalcev in pridelovalcev, saj z veseljem podpirajo slovensko gospodarstvo in delovna mesta.

Mercator: Največji slovenski trgovec je tista družba, ki je registrirana v Sloveniji in ki je najpomembnejša za slovensko družbo V Mercatorju vztrajajo pri argumentih, ki so jih izpostavili v sporu s Tušem. "Največji slovenski trgovec je tista družba, ki je registrirana v Sloveniji in ki je najpomembnejša za slovensko družbo, saj zaposluje največje število ljudi, plačuje največ davkov, ustvari največji prihodek, ima največji tržni delež na slovenskem trgu ter je zaradi najbolj obsežnega sodelovanja s slovenskimi dobavitelji tudi najbolj vpeta v slovensko živilsko verigo. In to je družba Mercator," trdijo in dodajajo, da zaposlujejo več kot 12 tisoč ljudi.

Omenjena kršitev je zato po mnenju Mercatorja primer zavajajoče uporabe pojma slovenskosti in s tem zavajanja slovenskega potrošnika. "Je tudi primer kršitve oglaševalskega kodeksa, kar je s svojo odločbo potrdilo tudi Slovensko oglaševalsko razsodišče," še navajajo.

Ne spreglejte