Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 12. 2013,
11.17

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Probanka

Ponedeljek, 16. 12. 2013, 11.17

7 let, 3 mesece

Likvidirana Probanka prodaja svoje premoženje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Probanka je objavila vabilo k dajanju ponudb za nakup njenih pravnih razmerij, ki jih je sklenila s prebivalstvom ter z majhnimi in srednje velikimi podjetji, ki so redni plačniki.

Probanka, ki je v postopku nadzorovane likvidacije, prodaja sklope pravnih razmerij z občani (kreditne in potencialne terjatve, transakcijski računi, depoziti), posamezne poslovne enote in likvidature banke (poslovni prostori z opremo) ter dejavnost poslovanja s prebivalstvom (poleg zgradb in opreme bi kupec prevzel tudi zaposlene posamezne enote banke), je razvidno iz vabila, objavljenega v časniku Finance. Zainteresirane osebe vabi, naj ji ponudbe posredujejo do 10. januarja.

Banka prodaja razmerja z majhnimi in srednje velikimi podjetji Ponudbe se morajo nanašati na odkup pravnih razmerij, lahko pa tudi še na nakup poslovnih enot in dejavnost poslovanja s prebivalstvom. Banka prodaja tudi sklope poslovnih razmerij, ki jih je sklenila z majhnimi in srednje velikimi podjetji, ki so redni plačniki (kreditne in potencialne terjatve, transakcijski računi, depoziti), ter te sklope skupaj z zaposlenimi. Tudi tu je obvezni del ponudbe ponudba za odkup pravnih razmerij, lahko pa ponudniki izrazijo interes tudi za prevzem zaposleni.

V obeh primerih, tako glede poslov z občani kot z manjšimi podjetji, se lahko ponudbe nanašajo na vse ali na posamezne sklope, pri čemer bodo imeli ponudniki za celoten paket prednost. Banka lahko enega ali več ponudnikov povabi k nadaljnjim pogajanjem.

Prodajo dela kreditnih poslov je pričakovati tudi s strani Factor banke Probanka je prejšnji teden že objavila vabilo za ponudbe za prevzem njene dejavnosti borznega posredovanja in gospodarjenja s finančnimi instrumenti ter vzajemnega pokojninskega sklada Delta. Prodajo dela kreditnih poslov je pričakovati tudi s strani Factor banke, za katero je Banka Slovenije prav tako uvedla postopek nadzorovane likvidacije.

Ne spreglejte