Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2024,
11.25

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,61

Natisni članek

posel Hrvaška Panvita

Torek, 7. 5. 2024, 11.25

1 teden, 5 dni

Panvita v roke Hrvatom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,61
Mercator Panvita | Skupina Panvita je eden največjih igralcev na slovenskem kmetijskem in živilskem trgu.  | Foto Ana Kovač

Skupina Panvita je eden največjih igralcev na slovenskem kmetijskem in živilskem trgu.

Foto: Ana Kovač

Hrvaška družba Mplus je postala 51-odstotna lastnica slovenskega živilskega podjetja Panvita. Za delež so odšteli 50 milijonov evrov.

Skupina Panvita, slovenska agroživilska družba, namenjena trajnostni pridelavi visokokakovostne hrane, in hrvaški Mplus se povezujeta z namenom umeščanja nove skupine kot vodilne v živilski industriji v jugovzhodni Evropi, sta sporočili obe podjetji.

"Z izjemo hitrejšega razvoja, rasti in širitve bodo Panvitine operacije potekale nemoteno naprej. Sedež in vodstvo ostajata v Rakičanu. V podporo nadaljnjim razvojnim in širitvenim procesom pa na dolgi rok načrtujejo tudi rast števila zaposlenih," napovedujejo.

sirov burek, sirova pita, sirnica
Trendi Angležinja na Hrvaškem prvič poskusila burek in sprožila burne odzive #video

Panvita ima več kot 700 zaposlenih

Skupina Panvita s tem pridobiva močnega strateškega partnerja za nadaljnji razvoj poslovanja v regiji. Skupina Mplus pa z naložbo v 51-odstotni delež Panvite širi svoje poslovanje v živilsko industrijo in vzpostavlja četrto poslovno vertikalo. Vrednost naložbe v Skupino Panvita znaša 50 milijonov evrov.

Skupina Panvita je eden največjih igralcev na slovenskem kmetijskem in živilskem trgu. Deluje v treh ključnih segmentih – primarno kmetijstvo, živilski sektor in proizvodnja trajnostne energije. Zaposluje več kot 700 ljudi in obdeluje več kot 3.500 hektarjev kmetijskih zemljišč. Skupina Panvita je leta 2022 dosegla dobrih 117 milijonov evrov prihodkov in več kot 10,3 milijona evrov EBITDA.

V okviru novega strateškega partnerstva se bosta obstoječi izkušeni vodstveni ekipi, ki jo sestavljata Peter Polanič kot predsednik uprave in Toni Balažič kot izvršni direktor, pridružila finančni direktor in predsednik nadzornega sveta iz Mplusa.

Kempinski Hotel Adriatic
Trendi Biser med hoteli tik ob slovenski meji

S čim vse se ukvarja družba Mplus?

Skupina Mplus (Meritus Investments, d. d.) deluje v panogah kontaktnih centrov, informacijske tehnologije, služb za zaposlovanje (HR), e-trgovine in z naložbo v Panvito še v kmetijstvu in živilstvu. V svoji lastniški strukturi združuje pokojninske sklade, institucionalne vlagatelje, mednarodne sklade zasebnega kapitala, razvojne institucije in zasebne vlagatelje. Poslovno skupnost Mplus sestavlja več kot 13.700 zaposlenih, skupina pa svoje storitve zagotavlja strankam, ki poleg Hrvaške poslujejo še v 57 državah po svetu.

trajekt
Novice Cene trajektov na Hrvaškem večinoma enake lanskim
Ne spreglejte