Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2012,
17.17

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 29. 6. 2012, 17.17

7 let, 2 meseca

Prek razpisa za tuje neposredne investicije letos 4,4 milijona evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije (Japti) je v uradnem listu objavila razpis za spodbujanje tujih neposrednih investicij za leto 2012.

Na voljo je 4,4 milijona evrov, razpis pa bo odprt do 17. avgusta oz. do porabe sredstev. Namen razpisa je privabiti vlagatelje, ki bodo med drugim zagotavljali nova delovna mesta, predvsem v panogah z višjo dodano vrednostjo, prispevali k prenosu znanja in tehnologij ter k sodelovanju znanstveno-raziskovalnih podjetij in ustanov s tujimi investitorji, k skladnejšemu regionalnemu razvoju in k povezovanju tujih investitorjev s slovenskimi podjetji.

Cilj je odpreti 200 novih zaposlitev najkasneje v treh letih po zaključku investicij Glede na razpis je cilj odpreti 200 novih zaposlitev najkasneje v treh letih po zaključku investicij in doseči trikrat višjo vrednost investicij prijavljenih projektov glede na vrednost dodeljenih spodbud.

Razpisanih je skupno 4,43 milijona evrov, dodeljena spodbuda pa za velika podjetja ne sme presegati 30 odstotkov vrednosti upravičenih stroškov projekta, za srednje velika podjetja 40 odstotkov vrednosti stroškov, za mala podjetja pa 50 odstotkov upravičenih stroškov.

Prijavitelj mora iz lastnih virov ali virov prejemnika spodbude zagotoviti vsaj 25 odstotkov upravičenih stroškov materialnih in nematerialnih investicij.

Prijaviti je mogoče investicijske projekte v predelovalni dejavnosti, na podlagi katerih bo najkasneje v treh letih po zaključku investicije zagotovljeno odprtje vsaj 25 novih zaposlitev, najnižja vrednost investicije pa je milijon evrov.

Prijavijo se lahko tudi projekti v storitveni dejavnosti, katerih storitve se mednarodno tržijo, na podlagi katerih bo v treh letih odprtih vsaj 10 novih zaposlitev, investicija pa znaša vsaj 500.000 evrov.

Na razpisu lahko sodelujejo tudi projekti v razvojno-raziskovalni dejavnosti, na podlagi katerih bo v treh letih odprtih vsaj pet novih zaposlitev za izobrazbo specializacija po višješolskih programih ali visokošolski strokovni programi oz. prva bolonjska stopnja. Če bo odprtih več kot pet novih zaposlitev, mora biti vsaj 80 odstotkov vseh novih zaposlitev z omenjeno izobrazbo. Najnižja vrednost investicije je 500.000 evrov.

Ne spreglejte