Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
23. 6. 2014,
8.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sergej Racman

Ponedeljek, 23. 6. 2014, 8.35

6 let, 7 mesecev

Racman posle v Koloseju predal Reit investicijam. Gre za oškodovanje upnikov?

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ker nad podjetjem Kolosej zabavni centri visi izvršba banke Raiffeisen, je kinodejavnost v ljubljanskem Koloseju prevzelo podjetje Reit investicije Franca Žmavca.

Na kinovstopnicah v ljubljanskem Koloseju, ki jih je pred tem prodajalo podjetje Kolosej zabavni centri, se po novem pojavlja ime podjetja Reit investicije, poročajo Finance. Nad družbo Kolosej zabavni centri visi izvršba zaradi zamud pri vračanju 3,7-milijonskega posojila, prav tako ima že dlje časa blokirane račune.

Racman naredil obvod pred insolventnostjo svojih družb? "Podjetje Kolosej kinematografi se že več kot pol leta intenzivno dogovarja z bankami, kako urediti prestrukturiranje finančnih obveznosti. Bankam je bilo že pred meseci posredovano več variantnih predlogov za poplačilo obveznosti, vendar do danes od njih še nismo prejeli nobene informacije glede odločitve, kateri predlog jim je najbolj sprejemljiv," pravi predsednik uprave Kolosej kinematografov Sergej Racman, ki naj bi obvladoval tudi krovno podjetje Kolosej zabavni centri, vendar sam to zanika.

Je torej Racman naredil obvod pred insolventnostjo svojih družb? "Zaradi enostranske poteze ene izmed bank je podjetje Kolosej zabavni centri, ki je najemnik kinodvoran in se operativno ukvarja s prikazovanjem filmov, zašlo v težave, ki jih poskušamo odpraviti z dogovorom z bankami. V skladu z zagotovitvijo enakopravnega položaja vseh upnikov ne moremo izključiti uvedbe insolvenčnih postopkov, saj je zaveza uprave, da zaščiti vse upnike pred enostranskimi potezami posameznih upnikov," pojasnjuje.

Sergej Racman zanika poskus oškodovanja upnikov Racman ima težavo predvsem s 24,2 milijona evrov obveznosti na družbi Kolosej kinematografi (le 805 tisoč evrov je dolgoročnih obveznosti) – gre za stanje konec leta 2012, podatkov za lani še ni. Krovna družba Kolosej zabavni centri je imela konec leta 2012 7,8 milijona evrov obveznosti, od tega le dobrega pol milijona evrov dolgoročnih. Obe družbi imata blokiranih tudi vseh pet transakcijskih računov. Reit investicije so imele konec leta 2013 na drugi strani za okoli deset milijonov evrov kratkoročnega dolga.

Racman nam je zatrdil, da podjetje Reit investicije že dlje časa v ljubljanskem Koloseju najema prostore za gostinski lokal in da že dlje časa prodaja tudi kinovstopnice. Zanikal je, da gre za prenos dejavnosti in poskus oškodovanja upnikov. Dejal je le, da so bili kot dober gospodar prisiljeni iskati novega najemnika, saj je družba Kolosej zabavni centri blokirana, še pišejo Finance.

Ne spreglejte