Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 6. 2012,
16.16

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 27. 6. 2012, 16.16

7 let, 2 meseca

Vlada bi združila STO, TIA in Japti ter podporne sklade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vlada je sprejela predloge treh novel, s katerimi bo omogočila preoblikovanje institucij za spodbujanje konkurenčnosti in razvoja, podjetništva, turizma in internacionalizacije.

Podlago za delovanje novega javnega sklada in javne agencije bodo zagotovili z novelami zakonov o podpornem okolju za podjetništvo, o spodbujanju tujih neposrednih investicij in internacionalizacije podjetij ter o spodbujanju razvoja turizma.

Predvideno je preoblikovanje javnega sklada za podjetništvo ter javnega sklada za regionalni razvoj in razvoj podeželja v nov javni sklad, ki bo pokrival področje podpore razvoja podjetij in podjetništva z zagotavljanjem virov financiranja, predvsem v obliki finančnega inženiringa, na eni strani ter komplementarno regionalnega razvoja in razvoja podeželja na drugi strani.

Japti, STO in TIA bodo združili v novo agencijo Poleg tega nameravajo združiti Javno agencijo RS za podjetništvo in tuje investicije (Japti), Javno agencijo za tehnologijo RS (TIA) in Slovensko turistično organizacijo (STO) v novo agencijo. S tem želijo povečati učinkovitost promocije gospodarstva in zagotoviti spodbujanje razvoja gospodarstva, posebej podjetništva, tehnološkega razvoja in inovativnosti.

Zakon o spodbujanju tujih neposrednih investicij in internacionalizacije podjetij bodo spremenili tako, da organi agencije, ki bo med drugim pristojna za tuje neposredne investicije in internacionalizacijo podjetij (sedaj Japti), ne bodo več izrecno poimenovani, prav tako v zakonu o spodbujanju razvoja turizma STO ne bo več izrecno poimenovana, bo pa v celoti ohranjen njena dejavnost in tudi viri financiranja.

"V luči varčevanja smo predvideli združevanje" "S tem smo nastavili možnost, da do teh združitev pride. V luči varčevanja smo predvideli združevanje ne samo teh agencij, ampak mnogih drugih. In to počnemo zelo resno," je povedal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav.

Cilj združevanja je odpraviti podvajanje pri delu teh institucij in optimiziranju njihovega dela, združiti izvajanje sorodnih dejavnosti, zagotoviti večjo preglednost delovanja ter omogočiti tesnejše vsebinsko povezovanje, kar naj bi se odrazilo tudi na znižanju stroškov delovanja.

Ne spreglejte