Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 4. 2011,
16.56

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 5. 4. 2011, 16.56

7 let, 2 meseca

Za sofinanciranje poslovnega mentorstva na voljo 600.000 evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije (Japti) je objavila javni razpis Mentorski vavčer 2011.

Mikro, majhnim in srednje velikim podjetjem je za sofinanciranje poslovnega mentorstva na voljo 600.000 evrov. Razpis bo odprt do porabe sredstev, vendar ne dlje kot do 20. junija letos. "Za uspešno premagovanje specifičnih problemov poslovanja" Namen razpisa, ki je bil objavljen 25. marca, je omogočiti podjetjem v začetnih letih poslovanja s strokovno, učinkovito in celovito podporo poslovnega mentorja uspešno premagovanje specifičnih problemov poslovanja, kot so vzpostavljanje novih poslovnih povezav, vstop na nove trge in pridobivanje novih finančnih virov. Prav tako naj bi podpora omogočila nadgradnjo in hitrejšo izvedbo aktivnosti podjetja, ki bodo prispevale k izboljšanju poslovanja, so sporočili z Japtija. Višina sofinanciranja je do 50 odstotkov upravičenih stroškov, hkrati pa je tudi vrednostno omejena in ne more preseči 15.000 evrov za celotno obdobje trajanja poslovnega mentorstva. Upoštevajo se le tisti upravičeni stroški, ki bodo nastali v roku od dneva oddaje vloge na javni razpis in največ do 15. septembra 2012.

Skupne aktivnosti podjetnika in poslovnega mentorja Pri tem mora podjetje upoštevati, da se mora poslovno mentorstvo izvesti v obliki rednih skupnih aktivnosti podjetnika in poslovnega mentorja vsaj enkrat tedensko, v strnjeni izvedbi brez prekinitev najmanj 12 celih mesecev in ne dlje kot do 15. septembra 2012.

Med upravičene stroške ne spada davek na dodano vrednost, niti niso upravičen strošek svetovalne storitve, ki se uporabljajo nepretrgano, trajno, občasno ali periodično ali pa so povezane z običajnimi obratovalnimi stroški podjetja.

Japti razpisuje tri modele vavčerjev Mentorski vavčer 2011 je sicer drugi izmed treh novih modelov vavčerjev za rast in razvoj podjetij, ki jih letos razpisuje Japti. Inovacijski vavčer 2011 je bil že objavljen in ostaja odprt do porabe sredstev oz. najkasneje do 29. septembra, Procesni vavčer 2011 pa bo objavljen v naslednjem mesecu, še pojasnjujejo na Japtiju.

Ne spreglejte