0
0
0
0
0
NATISNI PISAVA

Protikorupcijska komisija bo pregledala Jelinčičevo premoženje

Avtor: Klemen Košak

Ljubljana - Komisija za preprečevanje korupcije bo natančno pregledala premoženje poslanca DZ Zmaga Jelinčiča, ki napoveduje, da se bo komisija osramotila.

0
0
0
0
0
Komisija za preprečevanje korupcije bo natančno pregledala premoženje poslanca DZ <b>Zmaga Jelinčiča</b>, ki napoveduje, da se bo komisija osramotila. Pin It

Protikorupcijska komisija bo na podlagi informacij, ki jih je dobila v zadnjem tednu, opravila natančen pregled premoženja poslanca in predsednika SNS Zmaga Jelinčiča Plemenitega. "To je njena pristojnost in dolžnost po zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije," so sporočili s komisije.

"Osramotili se bodo"


"Naj iščejo, naj brskajo. Osramotili se bodo, razen če bodo naredili kakšen konstrukt, kar je tudi pričakovano," je za SiOL napovedal Jelinčič in dodal še nekaj krepkejših.

Predsednik protikorupcijske komisije Goran Klemenčič Predsednik protikorupcijske komisije Goran Klemenčič

"Ne vem, če je res, da me bodo pregledovali, ker me o tem še niso uradno obvestili. Sem pa se, ko sem slišal za to, malo pozanimal naokoli in sem slišal čudne nepreverjene govorice, da gre za vezano trgovino. Baje je Katarina Kresal začela nabirati dokumentacijo, ki bi lahko kompromitirala predsednika protikorupcijske komisije Gorana Klemenčiča, in naj bi dejala, da bo ona od tega odstopila, če bo on začel proti meni izvajati kakšne stvari, ki sem bil največji trn v njeni peti. Ne vem, če je to res, je pa zanimivo," je javnosti zaupal poslanec.

"Dokler me hočejo na ta način spraviti iz parlamenta, je še dobro. Ko se bodo odločili, da me bodo ustrelili, bo malo težje," je dodal.

"Vlagam vase, v ženo, otroke in numizmatiko"


Ko je njegova žena Monika Zupanc Jelinčič v četrtek na dražbi nepremičnin v Kopru za 576 tisoč evrov kupila parcelo v Semedeli, veliko 2211 kvadratnih metrov, je Zmago Jelinčič dejal, da svoje premoženje ocenjuje na deset milijonov evrov. Pozneje je navedel, da ima premoženje v zbirkah kovancev, bankovcev in drugih predmetov ter da njegova žena služi tudi z okraševanjem tort in šivanjem, med drugim za burmanskega kralja.

Zmago Jelinčič z ženo na premieri zadnjega filma o Harryju Potterju Zmago Jelinčič z ženo na premieri zadnjega filma o Harryju Potterju

"To je umetniška zadeva, ki jo podari burmanski vladi, oni pa ji dajo potem v zahvalo kakšen briljant, kakšnih sedem, osem karatov, potem pa to prodamo. Takšno je življenje. Če se znajdeš, je v redu, če pa ne znaš, si pa tipičen Slovenec," je za POP TV dejal Jelinčič.

Kot je lani dejal za SiOL, njegova plača znaša 4.116,15 evra bruto, poleg poslanske plače pa je dejal, da denar služi tudi z gobami in kostanjem. "Vlagam vase, v ženo in otroke. In nekaj v numizmatiko," je še dejal.

Foto: Matej Leskovšek/siol.net, Matjaž Rušt/siol.net
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Fotogalerija
Palmove veje in butarice preplavile cerkve

Teden pred veliko nočjo kristjani po vsem svetu obeležujejo cvetno nedeljo, ko v cerkev k blagoslovu prinesejo vejice oljk in drugo zelenje, ki ga marsikje povežejo v butare.

Spletni nakupi znižujejo stroške poslovanja

Tuš Cash&Carry je že dobro leto in pol največja slovenska spletna trgovina za poslovne kupce.

Zahtevajo denar, na račun pa pozabijo

S ponujeno storitvijo brez računa se velikokrat srečamo na področju gradbeništva in taksi služb, prav tako pa lahko pogosto brez računa ostanemo pri nakupu sadja ali zelenjave na tržnici.

Blagovne znamke pod žarometi

Pridružite se novi Alumni sekciji Ekonomske fakultete Alumni MARKEThink. Prvo srečanje bo 8. maja na Ekonomski fakulteti.

Kapsule zelene kave 16,60 €!

Najmočnejši 800 mg ekstrakt zelene kave na trgu. Za vse, ki potrebujete pomoč pri hujšanju.

Program Birokrat zdaj 50 % ceneje!

Celovit program za vodenje poslovanja podjetij. Izkoristite smešno nizke cene do 30.4.2014. Pohitite!

Hotel Sol Aurora****

Vroče sonce, kristalno morje in razkošen hotel v čarobnem Umagu! 3 dni s polpenzionom le 139 € za dva!

oglasno sporočilo Zagotavlja