Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 2. 2020,
14.18

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80

32

Natisni članek

SAB Alenka Bratušek Iztok Purič

Ponedeljek, 3. 2. 2020, 14.18

4 leta, 3 mesece

Alenko Bratušek zapustil pomemben član stranke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80

32

Iztok Purič | "Izguba medsebojnega zaupanja pomeni tudi izgubo spoštovanja in to je trenutek, ko se človek mora odločiti, kako naprej," v izstopni izjavi pojasnjuje Iztok Purič. | Foto STA

"Izguba medsebojnega zaupanja pomeni tudi izgubo spoštovanja in to je trenutek, ko se človek mora odločiti, kako naprej," v izstopni izjavi pojasnjuje Iztok Purič.

Foto: STA

Iz stranke SAB, ki jo vodi Alenka Bratušek, je izstopil Iztok Purič, sicer podpredsednik stranke in nekdanji minister.

"Brez medsebojnega sodelovanja, zaupanja in spoštovanja znotraj vsake organizacije delo ne more prinesti pričakovanih rezultatov," je v izstopni izjavi, ko jo povzema STA, navedel Iztok Purič

Kot je poudaril, na koncu štejejo le rezultati. Po njegovih besedah gre preprosto samo za načine dela, ki so seveda lahko različni, vendar pa mora biti njihova izbira razumna in v rokah treznih ljudi.

Zaupanje je izgubil že pred časom

Ob tem je spomnil na besede kulturnika Jana Krmelja, ki je dejal, da lahko ljubezen in umetnost spremenita politiko tam, kjer se ta zares začne, in sicer v posamezniku, ter da je nujno prisluhniti temu, kar nas lahko spremeni, in temu, kar nismo.

"Tako pridemo do bistva. To je vprašanje zaupanja, ki je ali pa ga ni. Vsak ga lahko dojema po svoje. Sam moram priznati, da sem ga izgubil že pred časom. Izguba medsebojnega zaupanja pomeni tudi izgubo spoštovanja in to je trenutek, ko se človek mora odločiti, kako naprej," je zapisal po poročanju STA.

Predsednica SAB Alenka Bratušek | Foto: STA , Predsednica SAB Alenka Bratušek Foto: STA ,

Ne razmišlja, da bi se pridružil drugi stranki

Purič je tako z današnjim dnem nepreklicno odstopil kot podpredsednik stranke in tudi izstopil iz članstva SAB. Prepričan je, da njegovo delo ni v ničemer in nikoli ogrozilo ali škodovalo ugledu stranke, ki ji želi veliko uspehov. Trenutno ne razmišlja o prestopu v katero drugo stranko, je še pojasnil za STA.

V SAB Puričeve odstopne izjave še niso prejeli. Je pa generalni sekretar stranke Jernej Pavlič navedel, da Purič po odstopu s funkcije kohezijskega ministra v stranki ni bil več aktiven, zato so njegovo odločitev prej ali slej pričakovali. "Izguba zaupanja je obojestranska, se mu pa v stranki zahvaljujemo za sodelovanje in pripravljenost prevzeti funkcijo ministra. Želimo mu vse dobro," je še zapisal Pavlič. (STA)

Po le devetih mesecih odstopil s položaja

Iztok Purič je bil v vladi Marjana Šarca minister brez listnice, pristojen za razvoj, strateške projekte in kohezijo. Purič je septembra lani po le devetih mesecih na položaju ponudil svoj odstop, kot razlog pa navedel osebne razloge. V javnosti so se sicer takrat pojavile informacije, da je minister odstopil zaradi razhajanj v stranki, zlasti med njim in Bratuškovo. 

Resor je po njegovem odhodu začasno prevzela predsednica SAB in ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, konec lanskega leta pa so poslanci na ta položaj izvolili Angeliko Mlinar

Alenka Bratušek
Novice Janša povabil vse stranke na pogovore o novi koaliciji #video
Vinko Gorenak
Novice Gorenak: Sanjal sem, kako Erjavec, Jelinčič in Bratuškova kleče čakajo Janšo
Novice To je skupina na Facebooku, ki je razburila slovensko javnost
Ne spreglejte